Luštěniny - nutriční a zdravotní aspekty /

Tato práce se zabývá složením luštěnin, co se týká živin i nenutritivních látek, změnami ve složení v důsledku různých úprav, prospěšnými účinky luštěnin a látek v nich obsažených na lidské zdraví i potenciálními zdravotními riziky. Cílem práce bylo zjistit úroveň znalostí ve jmenovaných oblastech....

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Suchánková, Michaela (Autor práce)
Další autoři: Bulková, Věra (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2012
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/259109/lf_m/
Obálka
Popis
Shrnutí:Tato práce se zabývá složením luštěnin, co se týká živin i nenutritivních látek, změnami ve složení v důsledku různých úprav, prospěšnými účinky luštěnin a látek v nich obsažených na lidské zdraví i potenciálními zdravotními riziky. Cílem práce bylo zjistit úroveň znalostí ve jmenovaných oblastech. Práce se dále zaměřuje na zjišťování, jestli to, jak často jsou luštěniny v různých formách konzumovány, je závislé na věku, nejvyšším dosaženém vzdělání, na pohlaví a na BMI. V neposlední řadě je pozornost zaměřena také na různé výrobky z luštěnin.
The thesis deals with the composition of legumes in terms of nutrients and non-nutritive substances, changes in composition due to various treatments, the beneficial effects of legumes and their components on human health and the potential health risks. Aim of this study was to determine the level of knowledge in these areas. The thesis also focuses on determining whether how often are pulses consumed in various forms, is dependent on age, level of education, gender and BMI. Finally, attention is also focused on a variety of products made from legumes.
Popis jednotky:Vedoucí práce: Věra Bulková
Fyzický popis:147 listů, 5 nečíslovaných listů přílohy