Zdroje inulinu v potravě a jeho dietetický význam

Inulin je polysacharid složený z jednotek fruktózy. Inulin je zasobní polysacharid některých rostlin, nejvíce je obsažen v rostlinách z čeledi hvězdicovitých(Asteraceae). Inulin odolává enzymům gastrointestinálního traktu, je metabolizován až bakteriemi tlustého střeva. Pro své charakteristické vlas...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Šebestová, Eva (Autor práce)
Další autoři: Šimůnek, Jan, 1954- (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2007
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/72405/lf_b/
Obálka
Pro rezervaci/výpůjčku fyzického dokumentu se přihlaste.
Popis Stav Knihovna Sbírka Signatura Poznámky Čárový kód
Dostupné
Prezenční SKLAD
Knihovna univerzitního kampusu KUK - sklad LF-K-10674 3147064476