Zdroje inulinu v potravě a jeho dietetický význam
Inulin je polysacharid složený z jednotek fruktózy. Inulin je zasobní polysacharid některých rostlin, nejvíce je obsažen v rostlinách z čeledi hvězdicovitých(Asteraceae). Inulin odolává enzymům gastrointestinálního traktu, je metabolizován až bakteriemi tlustého střeva. Pro své charakteristické vlas...
Uloženo v:
Hlavní autor: | |
---|---|
Další autoři: | |
Typ dokumentu: | VŠ práce nebo rukopis |
Jazyk: | Čeština |
Vydáno: |
2007
|
Témata: | |
On-line přístup: | http://is.muni.cz/th/72405/lf_b/ |
Pro rezervaci/výpůjčku fyzického dokumentu se přihlaste.
Popis | Stav | Knihovna | Sbírka | Signatura | Poznámky | Čárový kód |
---|---|---|---|---|---|---|
Dostupné Prezenční SKLAD |
Knihovna univerzitního kampusu | KUK - sklad | LF-K-10674 | 3147064476 |