Zdroje inulinu v potravě a jeho dietetický význam - Šebestová, Eva (2007)
Inulin je polysacharid složený z jednotek fruktózy. Inulin je zasobní polysacharid některých rostlin, nejvíce je obsažen v rostlinách z čeledi hvězdicovitých(Asteraceae). Inulin odolává enzymům gastrointestinálního traktu, je metabolizován až bakteriemi tlustého střeva. Pro své charakteristické vlastnosti je inulin přidáván do některých druhů potravin a tím snižuje jejich energetickou hodnotu. Inulin se chová jako rozpustná vláknina.