Sušené ovoce - rizika z pohledu nutričního terapeuta /

Tato diplomová práce popisuje rizika vyplývající z konzumace sušeného ovoce. Shrnuje informace o hlavních biologických, chemických a fyzikálních nebezpečích a jejich výskytu v těchto výrobcích. V praktické části diplomové práce je popsána úroveň kontaminace sušeného ovoce mikroorganismy a toxickými...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Kadlecová, Anna (Autor práce)
Další autoři: Lefnerová, Danuše, 1946- (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2018
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/dt35s/
Obálka
Popis
Shrnutí:Tato diplomová práce popisuje rizika vyplývající z konzumace sušeného ovoce. Shrnuje informace o hlavních biologických, chemických a fyzikálních nebezpečích a jejich výskytu v těchto výrobcích. V praktické části diplomové práce je popsána úroveň kontaminace sušeného ovoce mikroorganismy a toxickými kovy olovem a kadmiem a porovnána míra této kontaminace mezi sušeným ovocem z konvenční produkce, z ekologické produkce a lyofilizovaným ovocem.
This thesis describes the risks arising from the consumption of dried fruits. It summarizes information about the main biological, chemical and physical hazards and their occurrence in these products. The practical part of the thesis describes the level of microbiological contamination, toxic metals (lead and cadmium) contamination of dried fruits and compare the degree of this contamination between dried fruits from conventional production, organic production and lyophilized fruits.
Popis jednotky:Vedoucí práce: Danuše Lefnerová
Fyzický popis:123 listů