Sušené ovoce - rizika z pohledu nutričního terapeuta - Kadlecová, Anna (2018)
Tato diplomová práce popisuje rizika vyplývající z konzumace sušeného ovoce. Shrnuje informace o hlavních biologických, chemických a fyzikálních nebezpečích a jejich výskytu v těchto výrobcích. V praktické části diplomové práce je popsána úroveň kontaminace sušeného ovoce mikroorganismy a toxickými kovy olovem a kadmiem a porovnána míra této kontaminace mezi sušeným ovocem z konvenční produkce, z ekologické produkce a lyofilizovaným ovocem.