Jaký je náš chléb vezdejší aneb mykologické aspekty chleba /
Diplomová práce na téma „Jaký je náš chléb vezdejší aneb mykologické aspekty dnešního chleba“ je rozdělena do dvou částí. Teoretická část se zabývá samotným chlebem, jeho historií, složením, výrobou, dále pak popisuje některé plísně a mykotoxiny, které se mohou v chlebech vyskytovat, a kvasinky, kte...
Uloženo v:
Hlavní autor: | |
---|---|
Další autoři: | |
Typ dokumentu: | VŠ práce nebo rukopis |
Jazyk: | Čeština |
Vydáno: |
2010
|
Témata: | |
On-line přístup: | http://is.muni.cz/th/101221/lf_m/ |
LEADER | 04652ctm a22007937i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | MUB01000645845 | ||
003 | CZ BrMU | ||
005 | 20210217092035.0 | ||
008 | 100701s2010 xr ||||| |||||||||||cze d | ||
STA | |a POSLANO DO SKCR |b 2021-08-04 | ||
035 | |a (ISMU-VSKP)150515 | ||
040 | |a BOD114 |b cze |e rda |d BOD002 | ||
072 | 7 | |a 613 |x Hygiena. Lidské zdraví |2 Konspekt |9 14 | |
080 | |a 664.661/.664 |2 MRF | ||
080 | |a 613.2 |2 MRF | ||
100 | 1 | |a Dudášová, Martina, |d 1984- |7 mub2010598742 |% UČO 101221 |4 dis | |
242 | 1 | 0 | |a What daily bread is ours or mycological aspects of bread |y eng |
245 | 1 | 0 | |a Jaký je náš chléb vezdejší aneb mykologické aspekty chleba / |c Martina Dudášová |
264 | 0 | |c 2010 | |
300 | |a 92 listů | ||
336 | |a text |b txt |2 rdacontent | ||
337 | |a bez média |b n |2 rdamedia | ||
338 | |a svazek |b nc |2 rdacarrier | ||
500 | |a Vedoucí práce: Danuše Lefnerová | ||
502 | |a Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2010 | ||
520 | 2 | |a Diplomová práce na téma „Jaký je náš chléb vezdejší aneb mykologické aspekty dnešního chleba“ je rozdělena do dvou částí. Teoretická část se zabývá samotným chlebem, jeho historií, složením, výrobou, dále pak popisuje některé plísně a mykotoxiny, které se mohou v chlebech vyskytovat, a kvasinky, které se při výrobě chleba používají. Praktická část obsahuje data nasbíraná při laboratorním pokusu, který se zabýval výskytem plísní na chlebech různého druhu, balených i nebalených a výskytem plísní u chlebů v domácnostech různě uchovávaných. Cílem bylo zjistit, zda se výskyt plísní u všech chlebů nějak liší a čím jsou případné odlišnosti způsobeny. |% cze | |
520 | 2 | 9 | |a Diploma theses titled ,,What is our daily bread like in other words mycological aspects of today’s bread” is divided into two parts. The theoretical part focuses on bread itself, its history, ingredients and its production. Next it describes some of moulds and mycotoxins that can be usually found in bread and yeasts that are used during the process of bread making. The practical part contains data collected during laboratory experiment that deals with moulds that occurred on various kinds of breads - packed/ non-packed. As well as those found on breads stored in households. The main goal was to find out whether there is any difference between moulds appearing on various breads and to recognize appropriate dissimilarities caused. |9 eng |
650 | 0 | 7 | |a Achlya |x klasifikace |2 czmesh |
650 | 0 | 7 | |a chléb |x mikrobiologie |2 czmesh |
650 | 0 | 7 | |a mykotoxiny |x škodlivé účinky |2 czmesh |
650 | 0 | 2 | |a Achlya |
650 | 0 | 2 | |a Bread |
650 | 0 | 2 | |a Mycotoxins |
655 | 7 | |a diplomové práce |7 fd132022 |2 czenas | |
658 | |a Specializace ve zdravotnictví |b Zdravotní vědy |c LF N-SZ ZDRV (ZDRV) |2 CZ-BrMU | ||
700 | 1 | |a Lefnerová, Danuše, |d 1946- |7 xx0031808 |% UČO 2716 |4 ths | |
710 | 2 | |a Masarykova univerzita. |b Ústav preventivního lékařství |7 kn20030808013 |4 dgg | |
856 | 4 | 1 | |u http://is.muni.cz/th/101221/lf_m/ |
CAT | |c 20100702 |l MUB01 |h 1037 | ||
CAT | |a POSPEL |b 02 |c 20100922 |l MUB01 |h 0832 | ||
CAT | |a POSPEL |b 02 |c 20100922 |l MUB01 |h 0849 | ||
CAT | |a POSPEL |b 02 |c 20100922 |l MUB01 |h 0851 | ||
CAT | |a POSPEL |b 02 |c 20110720 |l MUB01 |h 1626 | ||
CAT | |a POSPEL |b 02 |c 20110818 |l MUB01 |h 1306 | ||
CAT | |a batch |b 00 |c 20120324 |l MUB01 |h 0139 | ||
CAT | |a BATCH |b 00 |c 20130304 |l MUB01 |h 1108 | ||
CAT | |a POSPEL |b 02 |c 20130523 |l MUB01 |h 0713 | ||
CAT | |a POSPEL |b 02 |c 20130821 |l MUB01 |h 0709 | ||
CAT | |a POSPEL |b 02 |c 20140108 |l MUB01 |h 1357 | ||
CAT | |a HANAV |b 02 |c 20140113 |l MUB01 |h 1242 | ||
CAT | |a POSPEL |b 02 |c 20140527 |l MUB01 |h 1656 | ||
CAT | |a HANAV |b 02 |c 20140616 |l MUB01 |h 1304 | ||
CAT | |a POSPEL |b 02 |c 20140925 |l MUB01 |h 0733 | ||
CAT | |c 20150901 |l MUB01 |h 1445 | ||
CAT | |c 20150921 |l MUB01 |h 1406 | ||
CAT | |a BATCH |b 00 |c 20151226 |l MUB01 |h 0115 | ||
CAT | |a HANAV |b 02 |c 20160831 |l MUB01 |h 1025 | ||
CAT | |a HANAV |b 02 |c 20170824 |l MUB01 |h 1738 | ||
CAT | |a POSPEL |b 02 |c 20171114 |l MUB01 |h 1616 | ||
CAT | |a GREGROVA |b 02 |c 20210217 |l MUB01 |h 0920 | ||
CAT | |c 20210614 |l MUB01 |h 0947 | ||
CAT | |c 20210614 |l MUB01 |h 1936 | ||
CAT | |a BATCH |b 00 |c 20210724 |l MUB01 |h 1157 | ||
CAT | |c 20210804 |l MUB01 |h 0901 | ||
CAT | |c 20240209 |l MUB01 |h 1157 | ||
LOW | |a POSLANO DO SKCR |b 2021-08-04 | ||
994 | - | 1 | |l MUB01 |l MUB01 |m VYSPR |1 KUK |a Knihovna univ. kampusu |2 SKLAD |b KUK - sklad |3 LF-K-17036 |6 3147084765 |5 3147084765 |8 20210217 |f 71 |f Prezenční SKLAD |r 20210217 |s převod |
AVA | |a MED50 |b KUK |c KUK - sklad |d LF-K-17036 |e available |t K dispozici |f 1 |g 0 |h N |i 0 |j SKLAD |