Jaký je náš chléb vezdejší aneb mykologické aspekty chleba /

Diplomová práce na téma „Jaký je náš chléb vezdejší aneb mykologické aspekty dnešního chleba“ je rozdělena do dvou částí. Teoretická část se zabývá samotným chlebem, jeho historií, složením, výrobou, dále pak popisuje některé plísně a mykotoxiny, které se mohou v chlebech vyskytovat, a kvasinky, kte...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Dudášová, Martina, 1984- (Autor práce)
Další autoři: Lefnerová, Danuše, 1946- (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2010
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/101221/lf_m/
Obálka
LEADER 04652ctm a22007937i 4500
001 MUB01000645845
003 CZ BrMU
005 20210217092035.0
008 100701s2010 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2021-08-04 
035 |a (ISMU-VSKP)150515 
040 |a BOD114  |b cze  |e rda  |d BOD002 
072 7 |a 613  |x Hygiena. Lidské zdraví  |2 Konspekt  |9 14 
080 |a 664.661/.664  |2 MRF 
080 |a 613.2  |2 MRF 
100 1 |a Dudášová, Martina,  |d 1984-  |7 mub2010598742  |% UČO 101221  |4 dis 
242 1 0 |a What daily bread is ours or mycological aspects of bread  |y eng 
245 1 0 |a Jaký je náš chléb vezdejší aneb mykologické aspekty chleba /  |c Martina Dudášová 
264 0 |c 2010 
300 |a 92 listů 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
337 |a bez média  |b n  |2 rdamedia 
338 |a svazek  |b nc  |2 rdacarrier 
500 |a Vedoucí práce: Danuše Lefnerová 
502 |a Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2010 
520 2 |a Diplomová práce na téma „Jaký je náš chléb vezdejší aneb mykologické aspekty dnešního chleba“ je rozdělena do dvou částí. Teoretická část se zabývá samotným chlebem, jeho historií, složením, výrobou, dále pak popisuje některé plísně a mykotoxiny, které se mohou v chlebech vyskytovat, a kvasinky, které se při výrobě chleba používají. Praktická část obsahuje data nasbíraná při laboratorním pokusu, který se zabýval výskytem plísní na chlebech různého druhu, balených i nebalených a výskytem plísní u chlebů v domácnostech různě uchovávaných. Cílem bylo zjistit, zda se výskyt plísní u všech chlebů nějak liší a čím jsou případné odlišnosti způsobeny.  |% cze 
520 2 9 |a Diploma theses titled ,,What is our daily bread like in other words mycological aspects of today’s bread” is divided into two parts. The theoretical part focuses on bread itself, its history, ingredients and its production. Next it describes some of moulds and mycotoxins that can be usually found in bread and yeasts that are used during the process of bread making. The practical part contains data collected during laboratory experiment that deals with moulds that occurred on various kinds of breads - packed/ non-packed. As well as those found on breads stored in households. The main goal was to find out whether there is any difference between moulds appearing on various breads and to recognize appropriate dissimilarities caused.  |9 eng 
650 0 7 |a Achlya  |x klasifikace  |2 czmesh 
650 0 7 |a chléb  |x mikrobiologie  |2 czmesh 
650 0 7 |a mykotoxiny  |x škodlivé účinky  |2 czmesh 
650 0 2 |a Achlya 
650 0 2 |a Bread 
650 0 2 |a Mycotoxins 
655 7 |a diplomové práce  |7 fd132022  |2 czenas 
658 |a Specializace ve zdravotnictví  |b Zdravotní vědy  |c LF N-SZ ZDRV (ZDRV)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Lefnerová, Danuše,  |d 1946-  |7 xx0031808  |% UČO 2716  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Ústav preventivního lékařství  |7 kn20030808013  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/101221/lf_m/ 
CAT |c 20100702  |l MUB01  |h 1037 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20100922  |l MUB01  |h 0832 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20100922  |l MUB01  |h 0849 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20100922  |l MUB01  |h 0851 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20110720  |l MUB01  |h 1626 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20110818  |l MUB01  |h 1306 
CAT |a batch  |b 00  |c 20120324  |l MUB01  |h 0139 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20130304  |l MUB01  |h 1108 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20130523  |l MUB01  |h 0713 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20130821  |l MUB01  |h 0709 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140108  |l MUB01  |h 1357 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20140113  |l MUB01  |h 1242 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140527  |l MUB01  |h 1656 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20140616  |l MUB01  |h 1304 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140925  |l MUB01  |h 0733 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1445 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1406 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151226  |l MUB01  |h 0115 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20160831  |l MUB01  |h 1025 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20170824  |l MUB01  |h 1738 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171114  |l MUB01  |h 1616 
CAT |a GREGROVA  |b 02  |c 20210217  |l MUB01  |h 0920 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 0947 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 1936 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20210724  |l MUB01  |h 1157 
CAT |c 20210804  |l MUB01  |h 0901 
CAT |c 20240209  |l MUB01  |h 1157 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2021-08-04 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 KUK  |a Knihovna univ. kampusu  |2 SKLAD  |b KUK - sklad  |3 LF-K-17036  |6 3147084765  |5 3147084765  |8 20210217  |f 71  |f Prezenční SKLAD  |r 20210217  |s převod 
AVA |a MED50  |b KUK  |c KUK - sklad  |d LF-K-17036  |e available  |t K dispozici  |f 1  |g 0  |h N  |i 0  |j SKLAD