Jaký je náš chléb vezdejší aneb mykologické aspekty chleba /

Diplomová práce na téma „Jaký je náš chléb vezdejší aneb mykologické aspekty dnešního chleba“ je rozdělena do dvou částí. Teoretická část se zabývá samotným chlebem, jeho historií, složením, výrobou, dále pak popisuje některé plísně a mykotoxiny, které se mohou v chlebech vyskytovat, a kvasinky, kte...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Dudášová, Martina, 1984- (Autor práce)
Další autoři: Lefnerová, Danuše, 1946- (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2010
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/101221/lf_m/
Obálka
Popis
Shrnutí:Diplomová práce na téma „Jaký je náš chléb vezdejší aneb mykologické aspekty dnešního chleba“ je rozdělena do dvou částí. Teoretická část se zabývá samotným chlebem, jeho historií, složením, výrobou, dále pak popisuje některé plísně a mykotoxiny, které se mohou v chlebech vyskytovat, a kvasinky, které se při výrobě chleba používají. Praktická část obsahuje data nasbíraná při laboratorním pokusu, který se zabýval výskytem plísní na chlebech různého druhu, balených i nebalených a výskytem plísní u chlebů v domácnostech různě uchovávaných. Cílem bylo zjistit, zda se výskyt plísní u všech chlebů nějak liší a čím jsou případné odlišnosti způsobeny.
Diploma theses titled ,,What is our daily bread like in other words mycological aspects of today’s bread” is divided into two parts. The theoretical part focuses on bread itself, its history, ingredients and its production. Next it describes some of moulds and mycotoxins that can be usually found in bread and yeasts that are used during the process of bread making. The practical part contains data collected during laboratory experiment that deals with moulds that occurred on various kinds of breads - packed/ non-packed. As well as those found on breads stored in households. The main goal was to find out whether there is any difference between moulds appearing on various breads and to recognize appropriate dissimilarities caused.
Popis jednotky:Vedoucí práce: Danuše Lefnerová
Fyzický popis:92 listů