Pestrost stravy a její vliv na rozvoj nadváhy a obezity /

Cílem mé diplomové práce bylo zjistit, zda pestrost stravy ovlivňuje nadváhu a obezitu. Dalším cílem bylo zhodnotit pestrost stravy české populace a zjistit, které faktory ji ovlivňují. Výsledky ukázaly silný pozitivní vztah mezi množstvím tělesného tuku a pestrostí stravy. Pestrost stravy je poměrn...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Kavínová, Hana (Autor práce)
Další autoři: Forejt, Martin, 1976- (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2009
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/142544/lf_m/
Obálka
LEADER 04947ctm a22009617i 4500
001 MUB01000587832
003 CZ BrMU
005 20210102135752.0
008 090618s2009 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2021-08-04 
035 |a (ISMU-VSKP)150513 
040 |a BOD114  |b cze  |e rda  |d BOD002 
072 7 |a 613  |x Hygiena. Lidské zdraví  |2 Konspekt  |9 14 
080 |a 613.2  |2 MRF 
080 |a 616-056.257  |2 MRF 
100 1 |a Kavínová, Hana  |% UČO 142544  |4 dis  |* [absolvent LF MU] 
242 1 0 |a Varied food and its influence on overweight and obesity  |y eng 
245 1 0 |a Pestrost stravy a její vliv na rozvoj nadváhy a obezity /  |c Hana Kavínová 
264 0 |c 2009 
300 |a 112 listů 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
337 |a bez média  |b n  |2 rdamedia 
338 |a svazek  |b nc  |2 rdacarrier 
500 |a Vedoucí práce: Martin Forejt 
502 |a Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2009 
520 2 |a Cílem mé diplomové práce bylo zjistit, zda pestrost stravy ovlivňuje nadváhu a obezitu. Dalším cílem bylo zhodnotit pestrost stravy české populace a zjistit, které faktory ji ovlivňují. Výsledky ukázaly silný pozitivní vztah mezi množstvím tělesného tuku a pestrostí stravy. Pestrost stravy je poměrně nízká. Jen 23,7% účastníků dosáhlo průměrné a 7,2% nadprůměrné pestrosti stravy. Bylo zjištěno, že významně pestřejší stravu konzumují ženy a starší lidé, v porovnání s muži a mladšími lidmi.  |% cze 
520 2 9 |a Dietary variety and its effect on development of overweight and obesity. The aim of this thesis was to investigate whether dietary variety has effect on obesity and the overweight condition. Another aim was to evaluate the dietary variety of the Czech population and to investigate what factors influence it. The results show strong positive association between the amount of body fat and dietary variety. The dietary variety is quite low. Only 23,7% volunteers reached the average dietary variety and 7,2% dietary variety above the average. It was discovered that women have a significantly more diversified diet than men, and older people than younger.  |9 eng 
650 0 7 |a dietary variety  |2 eCZ-BrMU 
650 0 7 |a food pyramid  |2 eCZ-BrMU 
650 0 7 |a index tělesné hmotnosti  |2 czmesh 
650 0 7 |a nadváha  |x komplikace  |2 czmesh 
650 0 7 |a obezita  |x komplikace  |2 czmesh 
650 0 7 |a pestrost stravy  |2 CZ-BrMU 
650 0 7 |a potravinová pyramida  |2 CZ-BrMU 
650 0 2 |a Body Mass Index 
650 0 2 |a Obesity 
650 0 2 |a Overweight 
655 7 |a diplomové práce  |7 fd132022  |2 czenas 
655 9 |a master's theses  |2 eczenas 
658 |a Specializace ve zdravotnictví  |b Zdravotní vědy  |c LF N-SZ ZDRV (ZDRV)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Forejt, Martin,  |d 1976-  |7 xx0031862  |% UČO 16739  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Ústav preventivního lékařství  |7 kn20030808013  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/142544/lf_m/ 
CAT |c 20090618  |l MUB01  |h 0451 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20090923  |l MUB01  |h 1536 
CAT |c 20091203  |l MUB01  |h 0231 
CAT |c 20091203  |l MUB01  |h 1914 
CAT |c 20100428  |l MUB01  |h 1013 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20100501  |l MUB01  |h 1214 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20100929  |l MUB01  |h 0335 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 1916 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 2324 
CAT |a VASICEKX  |b 02  |c 20111114  |l MUB01  |h 1822 
CAT |a batch  |b 00  |c 20120324  |l MUB01  |h 0126 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20120924  |l MUB01  |h 1546 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20130303  |l MUB01  |h 1108 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20130814  |l MUB01  |h 0735 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20130821  |l MUB01  |h 0709 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140107  |l MUB01  |h 1325 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20140210  |l MUB01  |h 2305 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140527  |l MUB01  |h 1655 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20140808  |l MUB01  |h 1518 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140925  |l MUB01  |h 0733 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20150105  |l MUB01  |h 1124 
CAT |c 20150724  |l MUB01  |h 1144 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1444 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1404 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151226  |l MUB01  |h 0021 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20160829  |l MUB01  |h 1654 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20170227  |l MUB01  |h 1404 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20170801  |l MUB01  |h 1839 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171114  |l MUB01  |h 1616 
CAT |a GREGROVA  |b 02  |c 20210102  |l MUB01  |h 1357 
CAT |c 20210103  |l MUB01  |h 0455 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 0939 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 1928 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20210724  |l MUB01  |h 1147 
CAT |c 20210804  |l MUB01  |h 0901 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20211122  |l MUB01  |h 1140 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2021-08-04 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 KUK  |a Knihovna univ. kampusu  |2 SKLAD  |b KUK - sklad  |3 LF-K-17153  |6 3147084181  |5 3147084181  |8 20210102  |f 71  |f Prezenční SKLAD  |r 20201230  |s převod 
AVA |a MED50  |b KUK  |c KUK - sklad  |d LF-K-17153  |e available  |t K dispozici  |f 1  |g 0  |h N  |i 0  |j SKLAD