Pestrost stravy a její vliv na rozvoj nadváhy a obezity /

Cílem mé diplomové práce bylo zjistit, zda pestrost stravy ovlivňuje nadváhu a obezitu. Dalším cílem bylo zhodnotit pestrost stravy české populace a zjistit, které faktory ji ovlivňují. Výsledky ukázaly silný pozitivní vztah mezi množstvím tělesného tuku a pestrostí stravy. Pestrost stravy je poměrn...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Kavínová, Hana (Autor práce)
Další autoři: Forejt, Martin, 1976- (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2009
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/142544/lf_m/
Obálka
Popis
Shrnutí:Cílem mé diplomové práce bylo zjistit, zda pestrost stravy ovlivňuje nadváhu a obezitu. Dalším cílem bylo zhodnotit pestrost stravy české populace a zjistit, které faktory ji ovlivňují. Výsledky ukázaly silný pozitivní vztah mezi množstvím tělesného tuku a pestrostí stravy. Pestrost stravy je poměrně nízká. Jen 23,7% účastníků dosáhlo průměrné a 7,2% nadprůměrné pestrosti stravy. Bylo zjištěno, že významně pestřejší stravu konzumují ženy a starší lidé, v porovnání s muži a mladšími lidmi.
Dietary variety and its effect on development of overweight and obesity. The aim of this thesis was to investigate whether dietary variety has effect on obesity and the overweight condition. Another aim was to evaluate the dietary variety of the Czech population and to investigate what factors influence it. The results show strong positive association between the amount of body fat and dietary variety. The dietary variety is quite low. Only 23,7% volunteers reached the average dietary variety and 7,2% dietary variety above the average. It was discovered that women have a significantly more diversified diet than men, and older people than younger.
Popis jednotky:Vedoucí práce: Martin Forejt
Fyzický popis:112 listů