Staročeské reálie některé staročeské názvy jídel přejaté z němčiny /

Tato diplomová práce nabízí pohled do staročeské kuchyně na základě lingvistické studie sedmi moučných, převážně sladkých, jídel, přejatých z němčiny. Jde o caltu, krapli, kńedlík, marcipán, piškot a slíž či slejšku.Tyto názvy jsou vybrány a popsány na základě kuchařských knih ze 14. - 18. století....

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Hlávková, Adéla, 1983- (Autor práce)
Další autoři: Pleskalová, Jana, 1949- (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2007
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/75105/ff_m/
Obálka

Knihovny MUNI nemají přístupné knihovní jednotky.