Význam ovoce v lidské výživě

Ovoce je důležitou součástí výživy člověka, obsahuje řadu protektivních látek, které se uplatňují v prevenci kardiovaskulárních onemocnění, rakoviny a dalších neinfekčních chorob. V textu jsou charakterizovány některé protektivní látky ( karotenoidy, vláknina, vitamin C a polyfenoly).Především jsou...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Motáčková, Marie (Autor práce)
Další autoři: Bulková, Věra (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2006
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/101235/lf_b/
Obálka
Popis
Shrnutí:Ovoce je důležitou součástí výživy člověka, obsahuje řadu protektivních látek, které se uplatňují v prevenci kardiovaskulárních onemocnění, rakoviny a dalších neinfekčních chorob. V textu jsou charakterizovány některé protektivní látky ( karotenoidy, vláknina, vitamin C a polyfenoly).Především jsou však charakterizovány jednotlivé druhy ovoce známého i méně známého(jejich nutriční hodnoty a biologické účinky). Konzumace ovoce by neměla být podceňována ani opomíjena.
Fruits consumption plays important role in prevention of many diseases such as cancer, cardiovascular diseases and other non infectious diseases. Phytochemicals ( vitamin C, carotenoids, dietary fibre, polyphenols) are characterised in this work. Fruits is divided to some groups (pome fruits, stone fruits, berry fruit and tropical fruits) Each Fruit variety is characterised by their nutritious value and biological effect. Fruit is important component in human nutrition and fruits varieties are rich used in human diet.
Popis jednotky:Vedoucí práce: Věra Bulková
Fyzický popis:46, [28] l.