Význam ovoce v lidské výživě - Motáčková, Marie (2006)
Ovoce je důležitou součástí výživy člověka, obsahuje řadu protektivních látek, které se uplatňují v prevenci kardiovaskulárních onemocnění, rakoviny a dalších neinfekčních chorob. V textu jsou charakterizovány některé protektivní látky ( karotenoidy, vláknina, vitamin C a polyfenoly).Především jsou však charakterizovány jednotlivé druhy ovoce známého i méně známého(jejich nutriční hodnoty a biologické účinky). Konzumace ovoce by neměla být podceňována ani opomíjena.