Rostlinné nápoje /

Bakalářská práce se zabývá problematikou rostlinných nápojů. Teoretická část práce přináší pohled na jednotlivé druhy rostlinných nápojů. Zaměřuje se zejména na jejich složení a nutriční hodnoty, a zároveň uvádí porovnání s kravským mlékem. Zmiňuje úlohu rostlinných nápojů ve výživě jedinců s laktóz...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Poslužná, Andrea (Autor práce)
Další autoři: Jančeková, Kamila (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2019
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/n1t1p/
Obálka
Popis
Shrnutí:Bakalářská práce se zabývá problematikou rostlinných nápojů. Teoretická část práce přináší pohled na jednotlivé druhy rostlinných nápojů. Zaměřuje se zejména na jejich složení a nutriční hodnoty, a zároveň uvádí porovnání s kravským mlékem. Zmiňuje úlohu rostlinných nápojů ve výživě jedinců s laktózovou intolerancí, alergií na bílkovinu kravského mléka nebo s jinou potravinovou alergií. Práce poukazuje na možné pozitivní a negativní účinky rostlinných nápojů na zdraví, shrnuje technologické postupy výroby a uvádí přehled sortimentu. Praktická část, je zaměřena na zjištění znalostí a povědomí o rostlinných nápojích a zabývá se rovněž frekvencí a důvody konzumace rostlinných nápojů studenty středních a vysokých škol.
The bachelor’s thesis deals with the issues of plant-based beverages. The theoretical part of the thesis gives an overview of the different types of plant-based beverages. It focuses primarily on their composition and nutrition value, and it also brings a comparison to cows milk. The purpose of the thesis is also to clarify a part of plant-based beverages in the nutrition of people that have lactose intolerance, milk allergy or other types of food allergies. The thesis shows some positive and negative effects of plant-based beverages on human body, summarizes fruit processing and presents a guide of a range of these products. The practical part is focused on the knowledge about plant-based beverages and analyzes the frequency and main reasons of the plant-based beverages consumption between students.
Popis jednotky:Vedoucí práce: Kamila Jančeková
Fyzický popis:77 + 6 nečíslovaných listů přílohy