Síra ve výživě člověka /

Tato bakalářská práce se zabývá problematikou síry ve výživě člověka počínaje popsáním tohoto prvku spolu s uvedením nejvýznamnějších sloučenin síry. Cílem práce bylo popsat výskyt sirných sloučenin v potravinách a popsat jejich vlastnosti a účinky na organizmus spolu s přehledem vědeckých výzkumů z...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Kocurková, Magdalena (Autor práce)
Další autoři: Zvěřina, Ondřej (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2018
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/uc9az/
Obálka
LEADER 03891ctm a22007577i 4500
001 MUB01006418764
003 CZ BrMU
005 20220112130717.0
008 180606s2018 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2019-06-17 
035 |a (ISMU-VSKP)300637 
040 |a BOD114  |b cze  |e rda  |d BOD002 
072 7 |a 613  |x Hygiena. Lidské zdraví  |2 Konspekt  |9 14 
080 |a 613.2  |2 MRF 
080 |a 546.22  |2 MRF 
100 1 |a Kocurková, Magdalena  |% UČO 409296  |4 dis  |* [absolvent LF MU] 
242 1 0 |a Sulfur in human nutrition  |y eng 
245 1 0 |a Síra ve výživě člověka /  |c Magdalena Kocurková 
264 0 |c 2018 
300 |a 50 listů 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
337 |a bez média  |b n  |2 rdamedia 
338 |a svazek  |b nc  |2 rdacarrier 
500 |a Vedoucí práce: Ondřej Zvěřina 
502 |a Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2018 
520 2 |a Tato bakalářská práce se zabývá problematikou síry ve výživě člověka počínaje popsáním tohoto prvku spolu s uvedením nejvýznamnějších sloučenin síry. Cílem práce bylo popsat výskyt sirných sloučenin v potravinách a popsat jejich vlastnosti a účinky na organizmus spolu s přehledem vědeckých výzkumů zabývajících se touto problematikou. Součástí práce je praktická část, která se zaměřuje na oxid siřičitý ve víně a jeho stanovení.  |% cze 
520 2 9 |a The aim of this thesis is problematics of sulphur in human nutrition. It begins with description of the element and its most common compounds. The main objective of this thesis is to describe occurrence of sulphur compounds in food and their properties and effects on human organism along with an overview of related scientific research. Essential part of the thesis is practical application focused on sulphur dioxide and its determining in wine.  |9 eng 
650 0 7 |a síra  |2 czmesh 
650 0 7 |a siřičitany  |2 czmesh 
650 0 7 |a titrační jodometrie  |2 CZ-BrMU 
650 0 7 |a výživa člověka  |7 ph127487  |2 czenas 
650 0 9 |a iodometric titration  |2 eCZ-BrMU 
650 0 9 |a human nutrition  |2 eczenas 
650 0 2 |a Sulfites 
650 0 2 |a Sulfur 
655 7 |a bakalářské práce  |7 fd132403  |2 czenas 
655 9 |a bachelor's theses  |2 eczenas 
658 |a Specializace ve zdravotnictví  |b Nutriční terapeut  |c LF B-SZ NUT (NUT)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Zvěřina, Ondřej  |7 xx0225273  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Ústav podpory a ochrany zdraví  |7 mub20211111458  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/uc9az/ 
CAT |c 20180606  |l MUB01  |h 0420 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180814  |l MUB01  |h 1536 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180814  |l MUB01  |h 1538 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20181023  |l MUB01  |h 0812 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190122  |l MUB01  |h 1551 
CAT |a GREGROVA  |b 02  |c 20190320  |l MUB01  |h 1028 
CAT |c 20190617  |l MUB01  |h 1026 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200304  |l MUB01  |h 0942 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200522  |l MUB01  |h 1113 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200616  |l MUB01  |h 2210 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200914  |l MUB01  |h 1457 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20201013  |l MUB01  |h 1200 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20210106  |l MUB01  |h 2342 
CAT |a VARTECKAX  |b 02  |c 20210422  |l MUB01  |h 0920 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20210422  |l MUB01  |h 0920 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20210423  |l MUB01  |h 2355 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 1029 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 2015 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20210724  |l MUB01  |h 1302 
CAT |a PTICHAX  |b 02  |c 20211029  |l MUB01  |h 1949 
CAT |a VASICEK  |b 02  |c 20220112  |l MUB01  |h 1307 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2019-06-17 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 KUK  |a Knihovna univ. kampusu  |2 SKLAD  |b KUK - sklad  |3 LF-K-16442  |6 3147079922  |5 3147079922  |8 20190320  |f 71  |f Prezenční SKLAD  |r 20190320  |s převod 
AVA |a MED50  |b KUK  |c KUK - sklad  |d LF-K-16442  |e available  |t K dispozici  |f 1  |g 0  |h N  |i 0  |j SKLAD