Mikrobiologický pohled na tzv. raw food (syrovou stravu) /

Bakalářská práce se zabývá rizikem mikrobiální kontaminace tzv. raw food neboli syrové stravy. Teoretická část popisuje výživu a její vývoj v čase, taktéž zdravotním,nutričním a mikrobiálním rizikem syrové stravy. Praktická část obsahuje vyhodnocení mikrobiální kontaminace vybraných skupin raw potra...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Skarková, Anežka (Autor práce)
Další autoři: Lefnerová, Danuše, 1946- (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2017
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/436038/lf_b/
Obálka
LEADER 04179ctm a22007577i 4500
001 MUB01006394023
003 CZ BrMU
005 20170912085756.0
008 170613s2017 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2017-10-08 
035 |a (ISMU-VSKP)300632 
040 |a BOD114  |b cze  |e rda  |d BOD002 
072 7 |a 613  |x Hygiena. Lidské zdraví  |2 Konspekt  |9 14 
080 |a 615.874.24  |2 MRF 
080 |a 613.261  |2 MRF 
100 1 |a Skarková, Anežka  |% UČO 436038  |4 dis  |* [absolvent LF MU] 
242 1 0 |a Microbial contamination of raw food diet  |y eng 
245 1 0 |a Mikrobiologický pohled na tzv. raw food (syrovou stravu) /  |c Anežka Skarková 
264 0 |c 2017 
300 |a 65 listů 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
337 |a bez média  |b n  |2 rdamedia 
338 |a svazek  |b nc  |2 rdacarrier 
500 |a Vedoucí práce: Danuše Lefnerová 
502 |a Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2017 
520 2 |a Bakalářská práce se zabývá rizikem mikrobiální kontaminace tzv. raw food neboli syrové stravy. Teoretická část popisuje výživu a její vývoj v čase, taktéž zdravotním,nutričním a mikrobiálním rizikem syrové stravy. Praktická část obsahuje vyhodnocení mikrobiální kontaminace vybraných skupin raw potravin, které byly zakoupeny bez obalu nebo již zabalené. Stanoveny byly celkové počty mikroorganismů, kvasinky a mikroskopické vláknité houby, koliformní bakterie, bakterie Escherichia coli a potencionálně toxinogenní houby rodu Aspergillus.  |% cze 
520 2 9 |a The bachelor thesis looks into microbial contamination of raw food diet. Theoretical part of the thesis deals with nutrition and its evolution,as well as health, nutritional and microbial risks of raw food diet. Practical part contains evaluation of microbial contamination of selected groups of raw foods which were bought either without wrapping or already wrapped.Total Viable Count ,yeast cells and fibrous fungi,coliform bacterias, Escherichia coli bacteria and fibrous fungi of Aspergillus specie were determined.  |9 eng 
650 0 7 |a fyziologie výživy  |2 czmesh 
650 0 7 |a nutriční deficit  |2 CZ-BrMU 
650 0 7 |a nutritional deficit  |2 eCZ-BrMU 
650 0 7 |a syrová strava  |7 ph214640  |2 czenas 
650 0 7 |a veganství  |7 ph802704  |2 czenas 
650 0 9 |a raw food diet  |2 eczenas 
650 0 9 |a veganism  |2 eczenas 
650 0 2 |a Nutritional Physiological Phenomena 
655 7 |a bakalářské práce  |7 fd132403  |2 czenas 
655 9 |a bachelor's theses  |2 eczenas 
658 |a Specializace ve zdravotnictví  |b Nutriční terapeut  |c LF B-SZ NUT (NUT)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Lefnerová, Danuše,  |d 1946-  |7 xx0031808  |% UČO 2716  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Ústav podpory a ochrany zdraví  |7 mub20211111458  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/436038/lf_b/ 
CAT |c 20170613  |l MUB01  |h 0420 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20170824  |l MUB01  |h 1738 
CAT |a GREGROVA  |b 02  |c 20170912  |l MUB01  |h 0857 
CAT |c 20171008  |l MUB01  |h 1001 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171116  |l MUB01  |h 0734 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171116  |l MUB01  |h 0736 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20180309  |l MUB01  |h 1652 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180814  |l MUB01  |h 1538 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20181023  |l MUB01  |h 0812 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200304  |l MUB01  |h 0942 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200522  |l MUB01  |h 1113 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200616  |l MUB01  |h 2210 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200914  |l MUB01  |h 1457 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20201013  |l MUB01  |h 1200 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20210106  |l MUB01  |h 2342 
CAT |a VARTECKAX  |b 02  |c 20210422  |l MUB01  |h 0920 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20210422  |l MUB01  |h 0920 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20210423  |l MUB01  |h 2355 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 1024 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 2011 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20210724  |l MUB01  |h 1254 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2017-10-08 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 KUK  |a Knihovna univ. kampusu  |2 SKLAD  |b KUK - sklad  |3 LF-K-14759  |6 3147074257  |5 3147074257  |8 20170912  |f 71  |f Prezenční SKLAD  |r 20170912  |s převod 
AVA |a MED50  |b KUK  |c KUK - sklad  |d LF-K-14759  |e available  |t K dispozici  |f 1  |g 0  |h N  |i 0  |j SKLAD