Mikrobiologický pohled na tzv. raw food (syrovou stravu) - Skarková, Anežka (2017)
Bakalářská práce se zabývá rizikem mikrobiální kontaminace tzv. raw food neboli syrové stravy. Teoretická část popisuje výživu a její vývoj v čase, taktéž zdravotním,nutričním a mikrobiálním rizikem syrové stravy. Praktická část obsahuje vyhodnocení mikrobiální kontaminace vybraných skupin raw potravin, které byly zakoupeny bez obalu nebo již zabalené. Stanoveny byly celkové počty mikroorganismů, kvasinky a mikroskopické vláknité houby, koliformní bakterie, bakterie Escherichia coli a potencionálně toxinogenní houby rodu Aspergillus.