Kde se dobře vaří, tam se dobře daří /
Diplomová práce pojednává o problematice vzdělávání v oblasti výživy v České republice i v jiných evropských zemích. Dále se teoretická část práce zabývá stravou ve společnosti, technologií přípravy pokrmů, gastronomickými pravidly, hygienou a bezpečností v oblasti stravování. Pozornost je věnována...
Uloženo v:
Hlavní autor: | |
---|---|
Další autoři: | |
Typ dokumentu: | VŠ práce nebo rukopis |
Jazyk: | Čeština |
Vydáno: |
2017
|
Témata: | |
On-line přístup: | http://is.muni.cz/th/358774/lf_m/ |
Shrnutí: | Diplomová práce pojednává o problematice vzdělávání v oblasti výživy v České republice i v jiných evropských zemích. Dále se teoretická část práce zabývá stravou ve společnosti, technologií přípravy pokrmů, gastronomickými pravidly, hygienou a bezpečností v oblasti stravování. Pozornost je věnována také znalostem a dovednostem v oblasti přípravy pokrmů ve vztahu ke zdraví. V praktické části jsou popsány výsledky dvou zkoumaných souborů, 50 základních škol a 475 žen. První dotazníkové šetření je zaměřeno na výuku tematického okruhu Příprava pokrmů na 2. stupni základních škol v Brně. Druhé dotazníkové šetření zkoumá ženy a jejich vztah k přípravě pokrmů. The presented thesis deals with the problems of nutrition education in the Czech republic and other european countries. Furthermore, the theoretical part deals with food in society, technology of cooking, culinary rules, hygiene and safety in food. Attention is also given to the knowledge and skills in cooking in relation to health. The practical part describes the results of two examined sets, 50 primary schools and 475 women. The first survey is aimed at teaching the thematic area Food preparation for the second stage of primary schools in Brno. The second survey examines women and their relationship to cooking. |
---|---|
Popis jednotky: | Vedoucí práce: Leona Mužíková |
Fyzický popis: | 137 +21 nečíslovaných listů přílohy |