Kde se dobře vaří, tam se dobře daří - Voznicová, Martina (2017)
Diplomová práce pojednává o problematice vzdělávání v oblasti výživy v České republice i v jiných evropských zemích. Dále se teoretická část práce zabývá stravou ve společnosti, technologií přípravy pokrmů, gastronomickými pravidly, hygienou a bezpečností v oblasti stravování. Pozornost je věnována také znalostem a dovednostem v oblasti přípravy pokrmů ve vztahu ke zdraví. V praktické části jsou popsány výsledky dvou zkoumaných souborů, 50 základních škol a 475 žen. První dotazníkové šetření je zaměřeno na výuku tematického okruhu Příprava pokrmů na 2. stupni základních škol v Brně. Druhé dotazníkové šetření zkoumá ženy a jejich vztah k přípravě pokrmů.