Geografické rozšírenie druhov rodu Cirsium na Slovensku /

Predkladaná bakalárska práca popisuje geografické rozšírenie druhov rodu Cirsium na Slovensku. Bola vypracovaná na základe štúdia herbárových položiek, doplnené o údaje z Centrálnej databázy fytocenologických zápisov na Slovensku (CDF) spravovanej Botanickým ústavom Slovenskej akadémie vied, z Domin...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Vavrinec, Martin (Dissertant)
Other Authors: Bureš, Petr, 1963- (Thesis advisor)
Format: Thesis Manuscript
Language:Slovak
Published: 2016
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/424016/prif_b/
Cover Image
LEADER 04791ctm a22006737i 4500
001 MUB01006370299
003 CZ BrMU
005 20161209151833.0
008 160628s2016 xr ||||| |||||||||||slo d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2016-12-16 
035 |a (ISMU-VSKP)280319 
040 |a BOD114  |b cze  |e rda  |d BOD035 
072 7 |a 58  |x Botanika  |2 Konspekt  |9 2 
080 |a 574.1  |2 MRF 
080 |a 582.998.16  |2 MRF 
080 |a 581.9  |2 MRF 
080 |a 582.998.1  |2 MRF 
100 1 |a Vavrinec, Martin  |% UČO 424016  |4 dis  |* [absolvent PřírF MU] 
242 1 0 |a Geographic distribution of Cirsium species in Slovakia  |y eng 
245 1 0 |a Geografické rozšírenie druhov rodu Cirsium na Slovensku /  |c Martin Vavrinec 
246 1 1 |a Geografické rozšíření druhů rodu Cirsium na Slovensku 
264 0 |c 2016 
300 |a 108 stran :  |b mapy, ilustrace +  |e CD 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
337 |a bez média  |b n  |2 rdamedia 
338 |a svazek  |b nc  |2 rdacarrier 
500 |a Vedoucí práce: Petr Bureš 
502 |a Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2016 
520 2 |a Predkladaná bakalárska práca popisuje geografické rozšírenie druhov rodu Cirsium na Slovensku. Bola vypracovaná na základe štúdia herbárových položiek, doplnené o údaje z Centrálnej databázy fytocenologických zápisov na Slovensku (CDF) spravovanej Botanickým ústavom Slovenskej akadémie vied, z Dominovej rukopisnej dokumentácie k flóre Česka a Slovenska, z novšej odbornej literatúry, predovšetkým Bulletinu Slovenskej botanickej spoločnosti, a aj z vlastného terénneho výskumu v priebehu sezóny 2015. Lokality z týchto zdrojov boli prenesené do databázy. Tá obsahuje 13309 záznamov vrátane duplikátov (12329 bez duplikátov). K lokalitám boli priradené geografické súradnice, na ktorých základe boli vytvorené mapy rozšírenia skúmaných druhov. Distribúcia bola analyzovaná z hľadiska hustoty lokalít vzhľadom na fytochorióny, nadmorskú výšku a klimatické parametre.  |% cze 
520 2 9 |a Submitted bachelor work describes geographic distribution of Cirsium species in Slovakia. It is based on a study of herbarium specimens kept in Slovak institutional herbaria, which has been completed by the data from the Central Database of Phytosociological Relevés in Slovakia (CDF) administrated by The Institute of Botany on The Slovak Academy of Sciences, Domin's botanical documentation to the Czech and Slovak flora, and by more recent published literature, mainly from “Bulletin Slovenskej botanickej spoločnosti” and by own field research documented by photographs. Localities from these resources were transferred to a database. This database includes 13309 localities, including duplicates (12329 excluding duplicates). Geographic coordinates were added to each described locality and maps of distribution were made on it's base. The density of distribution in phytogeographical districts was analyzed as well as climatic and altitudinal preferences of particular taxa.  |9 eng 
650 0 7 |a biodiverzita  |7 ph118885  |2 czenas 
650 0 7 |a pcháč  |7 ph536685  |2 czenas 
650 0 7 |a fytogeografie  |7 ph114598  |2 czenas 
650 0 7 |a hvězdnicovité  |7 ph170609  |2 czenas 
650 0 9 |a biodiversity  |2 eczenas 
650 0 9 |a Cirsium  |2 eczenas 
650 0 9 |a phytogeography  |2 eczenas 
650 0 9 |a Asteraceae  |2 eczenas 
655 7 |a bakalářské práce  |7 fd132403  |2 czenas 
655 9 |a bachelor's theses  |2 eczenas 
658 |a Ekologická a evoluční biologie  |b Ekologická a evoluční biologie  |c PřF B-EB EEB (EEB)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Bureš, Petr,  |d 1963-  |7 ola2003204796  |% UČO 2635  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Ústav botaniky a zoologie  |7 olak2006333067  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/424016/prif_b/ 
CAT |c 20160628  |l MUB01  |h 0421 
CAT |a BLAZEKM  |b 02  |c 20160714  |l MUB01  |h 1022 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20160829  |l MUB01  |h 1703 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20161209  |l MUB01  |h 1518 
CAT |c 20161216  |l MUB01  |h 1323 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180918  |l MUB01  |h 1332 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180918  |l MUB01  |h 1347 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20180918  |l MUB01  |h 1348 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20210204  |l MUB01  |h 2113 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20210208  |l MUB01  |h 1728 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2016-12-16 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 KUK  |a Knihovna univ. kampusu  |2 BOTAN  |b Ústav botaniky a zoologie (BOTAN)  |3 BP 12/2016  |5 3285010860  |4 DPČ: 12-16 -- BP  |8 20160714  |f 78  |f Mimo UK  |r 20160714  |s převod 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 KUK  |a Knihovna univ. kampusu  |2 SKLAD  |b KUK - sklad  |3 PřF-K-13117  |5 3285010861  |8 20160714  |f 71  |f Prezenční SKLAD  |r 20160714  |s převod 
AVA |a MED50  |b KUK  |c KUK - sklad  |d PřF-K-13117  |e available  |t K dispozici  |f 2  |g 0  |h N  |i 0  |j SKLAD