Vnitrostátní, mezinárodní a komunitární aspekty veřejnoprávní regulace finančních trhů - ekonomická analýza toku kapitálu /

Disertační práce přináší multidisciplinární pohled do problematiky regulace bank. Autor svoji práci dělí do dvou základních pilířů. První pilíř je věnován problematice bankovní unie, a to zejména s důrazem na obezřetnostní požadavky. Druhý pilíř disertační práce je zaměřen na koncept unie kapitálový...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Schweigl, Johan, 1981- (Dissertant)
Other Authors: Blažek, Jiří, 1947- (Thesis advisor)
Format: Thesis Manuscript
Language:Czech
Published: 2015
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/210729/pravf_d/
Cover Image
LEADER 03931ctm a22006137i 4500
001 MUB01006357529
003 CZ BrMU
005 20180314142456.0
008 160127s2015 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2018-05-14 
035 |a (ISMU-VSKP)268941 
040 |a BOD114  |b cze  |d BOD010  |e rda 
072 7 |a 336.7  |x Finance  |2 Konspekt  |9 4 
080 |a 336.76  |2 MRF 
080 |a 336.71  |2 MRF 
080 |a 336.711  |2 MRF 
080 |a (043.3)  |2 MRF 
100 1 |a Schweigl, Johan,  |d 1981-  |7 ola2016921602  |% UČO 210729  |4 dis 
242 1 0 |a National, International and Community Aspects of Regulation of Financial Markets - Economic Analysis of Capital Flows  |y eng 
245 1 0 |a Vnitrostátní, mezinárodní a komunitární aspekty veřejnoprávní regulace finančních trhů - ekonomická analýza toku kapitálu /  |c Johan Schweigl 
264 0 |c 2015 
300 |a 191 listů 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
337 |a bez média  |b n  |2 rdamedia 
338 |a svazek  |b nc  |2 rdacarrier 
500 |a Vedoucí práce: Jiří Blažek 
502 |a Dizertace (Ph.D.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2016 
520 2 |a Disertační práce přináší multidisciplinární pohled do problematiky regulace bank. Autor svoji práci dělí do dvou základních pilířů. První pilíř je věnován problematice bankovní unie, a to zejména s důrazem na obezřetnostní požadavky. Druhý pilíř disertační práce je zaměřen na koncept unie kapitálových trhů, který je v současné době (2015) chystán Evropskou komisí. Tyto dva základní „regulační“ pilíře autor propojuje kapitolou věnující se souvisejícím dohledovým orgánům. Autor ve své práci podává relativně ucelený pohled na zkoumanou problematiku, a při tom usiluje o to, aby zdůraznil i ekonomickou podstatu zkoumaných právních institutů.  |% cze 
520 2 9 |a The PhD thesis provides a multidisciplinary insight of regulation of banks. The author divided his thesis into two fundamental pillars. The first pillar covers the banking union with an emphasis on prudential requirements. The other pillar is aimed the concept of capital markets union, which is currently (2015) being built by the European Commission. The author interconnects these two basic “regulatory” pillars with a chapter on the relating supervisory authorities. The author presents a relatively complex view at the researched topic. He pays a special attention to emphasizing the economic essence of the researched legal concepts.  |9 eng 
650 0 7 |a kapitálové trhy  |7 ph114867  |2 czenas 
650 0 7 |a bankovnictví  |7 ph114120  |2 czenas 
650 0 7 |a centrální bankovnictví  |7 ph119101  |2 czenas 
650 0 9 |a capital market  |2 eczenas 
650 0 9 |a banking  |2 eczenas 
650 0 9 |a central banking  |2 eczenas 
655 7 |a disertace  |7 fd132024  |2 czenas 
655 9 |a dissertations  |2 eczenas 
658 |a Teoretické právní vědy (čtyřleté)  |c PrF D-TPV4 FPFV kombin.  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Blažek, Jiří,  |d 1947-  |7 jn20000400191  |% UČO 704  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Katedra finančního práva a národního hospodářství  |7 kn20140507009  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/210729/pravf_d/ 
CAT |c 20160127  |l MUB01  |h 0420 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20160202  |l MUB01  |h 1227 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171122  |l MUB01  |h 1704 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171122  |l MUB01  |h 1706 
CAT |a HONIGOVA  |b 02  |c 20180314  |l MUB01  |h 1424 
CAT |c 20180514  |l MUB01  |h 1102 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180919  |l MUB01  |h 0744 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190221  |l MUB01  |h 0805 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200323  |l MUB01  |h 1846 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2018-05-14 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 PRAF  |a Právnická fakulta  |2 S1DPF  |b Sklad 1, DPF  |3 DPF-14436  |5 3129169977  |4 67  |8 20180314  |f 51  |f Prezenční DPF 
AVA |a LAW50  |b PRAF  |c Sklad 1, DPF  |d DPF-14436  |e available  |t K dispozici  |f 1  |g 0  |h N  |i 0  |j S1DPF