Vnitrostátní, mezinárodní a komunitární aspekty veřejnoprávní regulace finančních trhů - ekonomická analýza toku kapitálu - Schweigl, Johan, 1981- (2015)
Disertační práce přináší multidisciplinární pohled do problematiky regulace bank. Autor svoji práci dělí do dvou základních pilířů. První pilíř je věnován problematice bankovní unie, a to zejména s důrazem na obezřetnostní požadavky. Druhý pilíř disertační práce je zaměřen na koncept unie kapitálových trhů, který je v současné době (2015) chystán Evropskou komisí. Tyto dva základní „regulační“ pilíře autor propojuje kapitolou věnující se souvisejícím dohledovým orgánům. Autor ve své práci podává relativně ucelený pohled na zkoumanou problematiku, a při tom usiluje o to, aby zdůraznil i ekonomickou podstatu zkoumaných právních institutů.