Zdravotní a nutriční aspekty konzumace fruktózy
Bakalářská práce se zabývá zdravotními a nutričními aspekty konzumace fruktózy. V teoretické části jsou popsány sacharidy, jejich složení, význam ve výživě člověka a metabolismus. Dále se věnuje výrobě a použití fruktózy. Shrnuje současné poznatky související s příjmem fruktózy a jejím účinkům na li...
Uloženo v:
Hlavní autor: | |
---|---|
Další autoři: | |
Typ dokumentu: | VŠ práce nebo rukopis |
Jazyk: | Čeština |
Vydáno: |
2014
|
Témata: | |
On-line přístup: | http://is.muni.cz/th/222908/lf_b/ |
Shrnutí: | Bakalářská práce se zabývá zdravotními a nutričními aspekty konzumace fruktózy. V teoretické části jsou popsány sacharidy, jejich složení, význam ve výživě člověka a metabolismus. Dále se věnuje výrobě a použití fruktózy. Shrnuje současné poznatky související s příjmem fruktózy a jejím účinkům na lidský organismus. V praktické části jsou uvedeny tři kazuistiky a zhodnocen příjem fruktózy. The bachelor thesis deals with health and nutritional aspects of fructose consumption. The thesis describes structure, metabolism of carbohydrates and their role in human nutrition. Part of the thesis deals with production and usage of fructose. Summarizes present knowledge related with fructose consumption and effects on human health. Three case reports and fructose intake assessment are given in practical part. |
---|---|
Popis jednotky: | Vedoucí práce: Halina Matějová |
Fyzický popis: | 55 l. |