Zdravotní a nutriční aspekty konzumace fruktózy - Dittrichová, Petra (2014)
Bakalářská práce se zabývá zdravotními a nutričními aspekty konzumace fruktózy. V teoretické části jsou popsány sacharidy, jejich složení, význam ve výživě člověka a metabolismus. Dále se věnuje výrobě a použití fruktózy. Shrnuje současné poznatky související s příjmem fruktózy a jejím účinkům na lidský organismus. V praktické části jsou uvedeny tři kazuistiky a zhodnocen příjem fruktózy.