Pestrost stravy v různých ročních obdobích - možnosti volby a doporučení /

Tato bakalářská práce je zaměřena na sledování změn stravy v různých ročních obdobích. V teoretické části jsou popsány jednotlivé skupiny potravin dle potravinové pyramidy, jejich zástupci a spotřeba v ČR. Teoretická část je zakončena popisem faktorů, které ovlivňují změny stravy. Cílem praktické čá...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Ptáčková, Barbora (Autor práce)
Další autoři: Forejt, Martin, 1976- (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2013
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/309571/lf_b/
Obálka
LEADER 04546ctm a22008057i 4500
001 MUB01000871472
003 CZ BrMU
005 20201210153801.0
008 130910s2013 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2021-08-04 
035 |a (ISMU-VSKP)241316 
040 |a BOD114  |b cze  |e rda  |d BOD002 
072 7 |a 613  |x Hygiena. Lidské zdraví  |2 Konspekt  |9 14 
080 |a 613.2  |2 MRF 
100 1 |a Ptáčková, Barbora  |% UČO 309571  |4 dis  |* [absolvent LF MU] 
242 1 0 |a Variety of foods in different seasons - choices and recommendations  |y eng 
245 1 0 |a Pestrost stravy v různých ročních obdobích - možnosti volby a doporučení /  |c Barbora Ptáčková 
264 0 |c 2013 
300 |a 50 listů 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
337 |a bez média  |b n  |2 rdamedia 
338 |a svazek  |b nc  |2 rdacarrier 
500 |a Vedoucí práce: Martin Forejt 
502 |a Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2013 
520 2 |a Tato bakalářská práce je zaměřena na sledování změn stravy v různých ročních obdobích. V teoretické části jsou popsány jednotlivé skupiny potravin dle potravinové pyramidy, jejich zástupci a spotřeba v ČR. Teoretická část je zakončena popisem faktorů, které ovlivňují změny stravy. Cílem praktické části bylo zjistit dotazníkovou metodou, jak se mění pestrost stravy během ročních období. Zda je příjem potravin závislý na sezonní nabídce nebo je ovlivněn obchodními řetězci a zůstává nepozměněn. Výsledky změn stravy v jednotlivých ročních obdobích byly statisticky porovnány.  |% cze 
520 2 9 |a This bachelor thesis is focused on monitoring changes in diet in different seasons. The theoretical part describes the food groups according to the food pyramid, their representatives and consumption in the Czech Republic. The theoretical part ends with a description of the factors that influence changes in diet. The Aim of the particial part of the work was to determine by the questionnaire method, the changing dietary variety throughout the seasons. Whether intake of food depends on the seasonal menu, or is affected by retail chains and remains unaltered. The results of dietary changes in individual seasons were statistically compared.  |9 eng 
650 0 7 |a food pyramid  |2 eCZ-BrMU 
650 0 7 |a food variety  |2 eCZ-BrMU 
650 0 7 |a pestrost stravy  |2 CZ-BrMU 
650 0 7 |a potravinová pyramida  |2 CZ-BrMU 
650 0 7 |a roční období  |7 ph125283  |2 czenas 
650 0 7 |a spotřeba potravin  |7 ph138825  |2 czenas 
650 0 7 |a výživa člověka  |7 ph127487  |2 czenas 
650 0 9 |a food consumption  |2 eczenas 
650 0 9 |a human nutrition  |2 eczenas 
650 0 9 |a seasons  |2 eczenas 
655 7 |a bakalářské práce  |7 fd132403  |2 czenas 
655 9 |a bachelor's theses  |2 eczenas 
658 |a Specializace ve zdravotnictví  |b Nutriční terapeut  |c LF B-SZ NUT (NUT)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Forejt, Martin,  |d 1976-  |7 xx0031862  |% UČO 16739  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Ústav preventivního lékařství  |7 kn20030808013  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/309571/lf_b/ 
CAT |c 20130910  |l MUB01  |h 0422 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140107  |l MUB01  |h 1325 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20140210  |l MUB01  |h 2305 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140416  |l MUB01  |h 0655 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140527  |l MUB01  |h 1656 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20140808  |l MUB01  |h 1518 
CAT |c 20140911  |l MUB01  |h 1613 
CAT |c 20140912  |l MUB01  |h 1107 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140925  |l MUB01  |h 0733 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20150105  |l MUB01  |h 1124 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1451 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1412 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151226  |l MUB01  |h 0417 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20160829  |l MUB01  |h 1654 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20170227  |l MUB01  |h 1404 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20170801  |l MUB01  |h 1839 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171114  |l MUB01  |h 1617 
CAT |a GREGROVA  |b 02  |c 20201112  |l MUB01  |h 1405 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20201210  |l MUB01  |h 1538 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 1006 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 1954 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20210724  |l MUB01  |h 1223 
CAT |c 20210804  |l MUB01  |h 0901 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20211122  |l MUB01  |h 1140 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2021-08-04 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 KUK  |a Knihovna univ. kampusu  |2 SKLAD  |b KUK - sklad  |3 LF-K-17058  |6 3147083869  |5 3147083869  |8 20201112  |f 71  |f Prezenční SKLAD  |r 20201112  |s převod 
AVA |a MED50  |b KUK  |c KUK - sklad  |d LF-K-17058  |e available  |t K dispozici  |f 1  |g 0  |h N  |i 0  |j SKLAD