Pestrost stravy v různých ročních obdobích - možnosti volby a doporučení /
Tato bakalářská práce je zaměřena na sledování změn stravy v různých ročních obdobích. V teoretické části jsou popsány jednotlivé skupiny potravin dle potravinové pyramidy, jejich zástupci a spotřeba v ČR. Teoretická část je zakončena popisem faktorů, které ovlivňují změny stravy. Cílem praktické čá...
Uloženo v:
Hlavní autor: | |
---|---|
Další autoři: | |
Typ dokumentu: | VŠ práce nebo rukopis |
Jazyk: | Čeština |
Vydáno: |
2013
|
Témata: | |
On-line přístup: | http://is.muni.cz/th/309571/lf_b/ |
Shrnutí: | Tato bakalářská práce je zaměřena na sledování změn stravy v různých ročních obdobích. V teoretické části jsou popsány jednotlivé skupiny potravin dle potravinové pyramidy, jejich zástupci a spotřeba v ČR. Teoretická část je zakončena popisem faktorů, které ovlivňují změny stravy. Cílem praktické části bylo zjistit dotazníkovou metodou, jak se mění pestrost stravy během ročních období. Zda je příjem potravin závislý na sezonní nabídce nebo je ovlivněn obchodními řetězci a zůstává nepozměněn. Výsledky změn stravy v jednotlivých ročních obdobích byly statisticky porovnány. This bachelor thesis is focused on monitoring changes in diet in different seasons. The theoretical part describes the food groups according to the food pyramid, their representatives and consumption in the Czech Republic. The theoretical part ends with a description of the factors that influence changes in diet. The Aim of the particial part of the work was to determine by the questionnaire method, the changing dietary variety throughout the seasons. Whether intake of food depends on the seasonal menu, or is affected by retail chains and remains unaltered. The results of dietary changes in individual seasons were statistically compared. |
---|---|
Popis jednotky: | Vedoucí práce: Martin Forejt |
Fyzický popis: | 50 listů |