Rozložení stravy během dne a obezita /

Předkládaná práce se zabývá dosavadními výsledky týkajících se rozložením stravy během dne a obezitou. Studie se zabývaly frekvencí jídla během dne (3 vs. 5-6 porcí jídel), pravidelností či dobou příjmu jídla (ráno vs. večer). Primárním účelem bylo zjišťování vlivu rozložení stravy na složení těla,...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Guziurová, Kateřina, 1982- (Autor práce)
Další autoři: Daňková, Zdeňka, 1978- (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2013
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/80826/lf_b_b1/
Obálka
LEADER 03991ctm a22007097i 4500
001 MUB01000861715
003 CZ BrMU
005 20201116090239.0
008 130611s2013 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2021-08-04 
035 |a (ISMU-VSKP)197034 
040 |a BOD114  |b cze  |e rda  |d BOD002 
072 7 |a 613  |x Hygiena. Lidské zdraví  |2 Konspekt  |9 14 
080 |a 613.2  |2 MRF 
080 |a 616-056.257  |2 MRF 
100 1 |a Guziurová, Kateřina,  |d 1982-  |7 mub2014801759  |% UČO 80826  |4 dis 
242 1 0 |a Distribution of food during the day and obesity  |y eng 
245 1 0 |a Rozložení stravy během dne a obezita /  |c Kateřina Guziurová 
264 0 |c 2013 
300 |a 56 listů 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
337 |a bez média  |b n  |2 rdamedia 
338 |a svazek  |b nc  |2 rdacarrier 
500 |a Vedoucí práce: Zdeňka Daňková 
502 |a Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2013 
520 2 |a Předkládaná práce se zabývá dosavadními výsledky týkajících se rozložením stravy během dne a obezitou. Studie se zabývaly frekvencí jídla během dne (3 vs. 5-6 porcí jídel), pravidelností či dobou příjmu jídla (ráno vs. večer). Primárním účelem bylo zjišťování vlivu rozložení stravy na složení těla, různé zdravotní markery, cirkadiánní rytmus, termický efekt potravy či pocit sytosti. V praktické části je zpracována charakteristika čtyř klientů nutriční poradny v Třinci, kteří se snažili zlepšením rozložením stravy během dne snížit svou hmotnost.  |% cze 
520 2 9 |a This thesis deals with the existing results concerning the distribution of food during the day and obesity. Studies investigated the frequency of meals during the day (3 vs. 5-6 servings of meals), regularity or time eating (morning vs. evening). The primary purpose was to determine the effect of diet on the distribution of body composition, various health markers, circadian rhythm, the thermic effect of food or satiety. In the practical part deals with the characteristics of the four clients who visit the diet counseling in Třinec , who tried to improving the distribution of food dutiny the day to reduce their weight.  |9 eng 
655 7 |a bakalářské práce  |7 fd132403  |2 czenas 
658 |a Specializace ve zdravotnictví  |b Nutriční terapeut  |c LF B-SZ NUT (NUT)  |2 CZ-BrMU 
650 0 2 |a Circadian Rhythm 
650 0 2 |a Eating 
650 0 2 |a Obesity 
650 0 7 |a cirkadiánní rytmus  |2 czmesh 
650 0 7 |a obezita  |2 czmesh 
650 0 7 |a přijímání potravy  |2 czmesh 
650 0 7 |a výživa člověka  |7 ph127487  |2 czenas 
650 0 9 |a human nutrition  |2 eczenas 
700 1 |a Daňková, Zdeňka,  |d 1978-  |7 mzk2004242143  |% UČO 21456  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Lékařská fakulta  |7 kn20010709277  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/80826/lf_b_b1/ 
CAT |c 20130611  |l MUB01  |h 0421 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20130611  |l MUB01  |h 0944 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140107  |l MUB01  |h 1405 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140107  |l MUB01  |h 1407 
CAT |c 20140911  |l MUB01  |h 1611 
CAT |c 20140912  |l MUB01  |h 1105 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1450 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1411 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151226  |l MUB01  |h 0405 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20161024  |l MUB01  |h 1208 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20180808  |l MUB01  |h 1424 
CAT |a GREGROVA  |b 02  |c 20201116  |l MUB01  |h 0838 
CAT |a GREGROVA  |b 02  |c 20201116  |l MUB01  |h 0902 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 1004 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 1952 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20210724  |l MUB01  |h 1221 
CAT |c 20210804  |l MUB01  |h 0901 
CAT |c 20240222  |l MUB01  |h 1530 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2021-08-04 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 KUK  |a Knihovna univ. kampusu  |2 SKLAD  |b KUK - sklad  |3 LF-K-17061  |6 3147083909  |5 3147083909  |8 20201116  |f 71  |f Prezenční SKLAD  |r 20201116  |s převod 
AVA |a MED50  |b KUK  |c KUK - sklad  |d LF-K-17061  |e available  |t K dispozici  |f 1  |g 0  |h N  |i 0  |j SKLAD