Rozložení stravy během dne a obezita - Guziurová, Kateřina, 1982- (2013)
Předkládaná práce se zabývá dosavadními výsledky týkajících se rozložením stravy během dne a obezitou. Studie se zabývaly frekvencí jídla během dne (3 vs. 5-6 porcí jídel), pravidelností či dobou příjmu jídla (ráno vs. večer). Primárním účelem bylo zjišťování vlivu rozložení stravy na složení těla, různé zdravotní markery, cirkadiánní rytmus, termický efekt potravy či pocit sytosti. V praktické části je zpracována charakteristika čtyř klientů nutriční poradny v Třinci, kteří se snažili zlepšením rozložením stravy během dne snížit svou hmotnost.