Rozložení stravy během dne a obezita /

Předkládaná práce se zabývá dosavadními výsledky týkajících se rozložením stravy během dne a obezitou. Studie se zabývaly frekvencí jídla během dne (3 vs. 5-6 porcí jídel), pravidelností či dobou příjmu jídla (ráno vs. večer). Primárním účelem bylo zjišťování vlivu rozložení stravy na složení těla,...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Guziurová, Kateřina, 1982- (Autor práce)
Další autoři: Daňková, Zdeňka, 1978- (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2013
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/80826/lf_b_b1/
Obálka
Popis
Shrnutí:Předkládaná práce se zabývá dosavadními výsledky týkajících se rozložením stravy během dne a obezitou. Studie se zabývaly frekvencí jídla během dne (3 vs. 5-6 porcí jídel), pravidelností či dobou příjmu jídla (ráno vs. večer). Primárním účelem bylo zjišťování vlivu rozložení stravy na složení těla, různé zdravotní markery, cirkadiánní rytmus, termický efekt potravy či pocit sytosti. V praktické části je zpracována charakteristika čtyř klientů nutriční poradny v Třinci, kteří se snažili zlepšením rozložením stravy během dne snížit svou hmotnost.
This thesis deals with the existing results concerning the distribution of food during the day and obesity. Studies investigated the frequency of meals during the day (3 vs. 5-6 servings of meals), regularity or time eating (morning vs. evening). The primary purpose was to determine the effect of diet on the distribution of body composition, various health markers, circadian rhythm, the thermic effect of food or satiety. In the practical part deals with the characteristics of the four clients who visit the diet counseling in Třinec , who tried to improving the distribution of food dutiny the day to reduce their weight.
Popis jednotky:Vedoucí práce: Zdeňka Daňková
Fyzický popis:56 listů