Statistické hodnocení dat ze zlínských nivních půd

Do našeho prostředí se bohužel dostává řada látek antropogenního původu. Tyto látky mohou mít nepříznivé účinky na lidské zdraví nebo jiné složky životního prostředí. Pro lepší pochopení chování těchto látek v životním prostředí zavedlo centrum RECETOX monitoring v modelovém území na Zlínsku. Toto ú...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Nešporová, Martina (Dissertant)
Format: Thesis Manuscript
Language:English
Published: 2012
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/150802/prif_r/
Cover Image
LEADER 04764ctm a22007457a 4500
001 MUB01000847483
003 CZ BrMU
005 20210413123308.0
008 121213s2012 xr ||||| |||||||||||eng d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2020-06-08 
035 |a (ISMU-VSKP)233553 
040 |a BOD114  |b cze  |d BOD004 
072 7 |a 57/59  |x Biologické vědy  |2 Konspekt  |9 2 
080 |a 581.526.33  |2 MRF 
080 |a 631.44  |2 MRF 
080 |a 504.5:547  |2 MRF 
080 |a 631.461/.467  |2 MRF 
080 |a (437.323)  |2 MRF 
100 1 |a Nešporová, Martina  |* [absolvent PřírF MU, ekotoxikologie]  |% UČO 150802  |4 dis 
242 1 0 |a Statistical Evaluation of Data from fluvisoils of Zlínsko  |y eng 
245 1 0 |a Statistické hodnocení dat ze zlínských nivních půd  |h [rukopis] /  |c Martina Nešporová 
260 |c 2012 
300 |a 125 l. 
502 |a Rigorózní práce (RNDr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2012 
520 2 |a Do našeho prostředí se bohužel dostává řada látek antropogenního původu. Tyto látky mohou mít nepříznivé účinky na lidské zdraví nebo jiné složky životního prostředí. Pro lepší pochopení chování těchto látek v životním prostředí zavedlo centrum RECETOX monitoring v modelovém území na Zlínsku. Toto území bylo zvoleno proto, že dobře reprezentuje průměrné prostředí České republiky. Součástí tohoto monitoringu byl monitoring nivních půd (tedy půd podél řek ovlivňovaných periodickým zaplavováním). Zde jsem studovala dvě datové sady, první z června a září 1997, druhou z května 2005 a května 2006. Zde byly monitorované pedologické parametry. Z chemických parametrů byly monitorované základní skupiny persistentních organických polutantů (tedy polycyklické aromatické uhlovodíky (PAH), polychlorované bifenyly (PCB), DDT, hexachlorcyklohexan (HCH), hexachlorbenzen (HCB) a DDT), rizikové prvky (V, Co, Ni, Mo, Pb, Cu, Cr, As, Zn, Hg).  |% cze 
520 2 9 |a Many substances of anthropogenic origin unfortunately became to our environment. These substances can have adverse effect to human health or other components of environement. RECETOX centre (Research Centre for Toxic Compounds in Environment) has established monitoring in Zlín area to better understand of these substances behavior in environment. This area has been chosen, because it well represents mean environment of Czech Republic. Monitoring of fluvisoils has been part of this monitoring (fluvisoils are soils along river, influenced by periodical flooding). I have studied two data sets here, first from June and September 1997 and second from May 2005 and May 2006. Pedologcial parameters have been monitored there.  |9 eng 
650 0 7 |a nivy  |7 ph123302  |2 czenas 
650 0 7 |a organické znečišťující látky  |7 ph269139  |2 czenas 
650 0 7 |a půdní mikroorganismy  |7 ph250766  |2 czenas 
650 0 7 |a půdy  |7 ph116004  |2 czenas 
650 0 9 |a mead  |2 eczenas 
650 0 9 |a organic pollutants  |2 eczenas 
650 0 9 |a soil microorganisms  |2 eczenas 
650 0 9 |a soils  |2 eczenas 
651 7 |a Zlín (Česko : oblast)  |7 ge131454  |2 czenas 
651 9 |a Zlín Region (Czechia)  |2 eczenas 
655 7 |a rigorózní práce  |7 fd132407  |2 czenas 
655 9 |a dissertations  |2 eczenas 
658 |a Experimentální biologie  |b Speciální biologie  |c PřF Rig-EXB SPBI (SPBI)  |2 CZ-BrMU 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Centrum pro výzkum toxických látek v prostředí  |7 kn20101101016  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/150802/prif_r/ 
CAT |c 20121213  |l MUB01  |h 0421 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20130304  |l MUB01  |h 1524 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20130411  |l MUB01  |h 0949 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20130515  |l MUB01  |h 1430 
CAT |a RACLAVSKA  |b 02  |c 20131002  |l MUB01  |h 1045 
CAT |a RACLAVSKA  |b 02  |c 20140205  |l MUB01  |h 1526 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20140911  |l MUB01  |h 1012 
CAT |a FUKSOVAX  |b 02  |c 20141003  |l MUB01  |h 1518 
CAT |a FUKSOVAX  |b 02  |c 20141003  |l MUB01  |h 1518 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1449 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1411 
CAT |c 20151210  |l MUB01  |h 1516 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151210  |l MUB01  |h 1803 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151226  |l MUB01  |h 0347 
CAT |a KOURILOVAX  |b 02  |c 20160222  |l MUB01  |h 0921 
CAT |c 20200608  |l MUB01  |h 1215 
CAT |a VASICEKX  |b 02  |c 20210413  |l MUB01  |h 1233 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 1002 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 1950 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20210724  |l MUB01  |h 1218 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2020-06-08 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 KUK  |a Knihovna univ. kampusu  |2 SKLAD  |b KUK - sklad  |3 K-Bi-2013-NEŠP  |5 3145359175  |8 20131002  |f 71  |f Prezenční SKLAD  |r 20130708  |s dar 
AVA |a MED50  |b KUK  |c KUK - sklad  |d K-Bi-2013-NEŠP  |e available  |t K dispozici  |f 1  |g 0  |h N  |i 0  |j SKLAD