Constraint-based scheduling

Tato práce podává souhrn jednotlivých aspektů rozvrhování tak, jak jsem se jim věnovala od roku 1997. Realizovaná práce je diskutována jednotným způsobem. Nejprve jsou popsány aspekty modelování problémů, práce pokračuje popisem optimalizačních problémů a prohledávacích algoritmů, závěr práce pak tv...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Rudová, Hana, 1972- (Dissertant)
Format: Thesis Manuscript
Language:English
Published: 2010
Subjects:
Cover Image
LEADER 05559ctm a22008897a 4500
001 MUB01000678030
003 CZ BrMU
005 20110907155707.0
008 110518s2010 xr ||||| |||||||||||eng d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2019-11-27 
040 |a BOD018  |b cze  |d BOD114 
072 7 |a 005  |x Management. Řízení  |2 Konspekt  |9 4 
080 |a 005.552.3  |2 MRF 
080 |a 005.591.1  |2 MRF 
080 |a (043.5)  |2 MRF 
080 |a 005  |2 MRF 
100 1 |a Rudová, Hana,  |d 1972-  |7 jx20061228030  |% UČO 3840  |4 dis 
245 1 0 |a Constraint-based scheduling  |h [rukopis] /  |c Hana Rudová 
260 |c 2010 
300 |a viii, [205] s. 
502 |a Habilitační práce--Masarykova univerzita, Fakulta informatiky, 2010 
520 2 |a Tato práce podává souhrn jednotlivých aspektů rozvrhování tak, jak jsem se jim věnovala od roku 1997. Realizovaná práce je diskutována jednotným způsobem. Nejprve jsou popsány aspekty modelování problémů, práce pokračuje popisem optimalizačních problémů a prohledávacích algoritmů, závěr práce pak tvoří popis dvou aplikačních oblastí, které udávaly směr mému výzkumu v průběhu minulých let. Nově navržené modely využívají principů z oblasti omezujících podmínek a vedou tak k zaměření práce na Rozvrhování prostřednictvím omezení. Optimalizační problémy, kterými jsem se zabývala, vedly k návrhu nových metodologií pro měkké podmínky a dynamické problémy. Nově vyvinuté prohledávací algoritmy zahrnují konstruktivní, opravné i kombinované přístupy. Výzkum v oblasti rozvrhování předmětů vedl k návrhu komplexního systému, který je nyní využíván v praxi. Vývoj inteligentních plánovacích algoritmů založených na inkrementálních principech prokázal jejich výhody v oblasti plánování na gridech.  |% cze 
520 2 9 |a This thesis summarizes the particular aspects of scheduling I have been working since 1997. All of this work is discussed in a unified schema concentrating first on modeling aspects, continuing with optimization issues and search methodologies, and concluding with two application areas: course timetabling and grid scheduling, which have driven my research over the years. New models proposed are based on the principles of constraint reasoning, which have directed my research toward Constraint-based Scheduling. Optimization issues worked on are related to the proposal of new methodologies for soft constraints and dynamic problems. New search algorithms were developed including constructive, repair-based, and combined approaches. Research in course timetabling has lead to the development of a complex system currently used in practice. Development of intelligent scheduling algorithms based on incremental principles has proven their advantage in the area of grid scheduling.  |9 eng 
650 0 7 |a optimalizační metody  |7 ph171359  |2 czenas 
650 0 7 |a rozvrhování  |7 ph382361  |2 czenas 
650 0 9 |a optimization methods  |2 eczenas 
650 0 9 |a scheduling  |2 eczenas 
655 7 |a habilitační práce  |7 fd185153  |2 czenas 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Katedra počítačových systémů a komunikací  |4 dgg 
CAT |a KOZOVA  |b 02  |c 20110518  |l MUB01  |h 1220 
CAT |a KOZOVA  |b 02  |c 20110519  |l MUB01  |h 1109 
CAT |a KOZOVA  |b 02  |c 20110519  |l MUB01  |h 1228 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20110907  |l MUB01  |h 1557 
CAT |a batch  |b 00  |c 20120324  |l MUB01  |h 0148 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20120417  |l MUB01  |h 0726 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20120517  |l MUB01  |h 0743 
CAT |c 20120610  |l MUB01  |h 2025 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20130304  |l MUB01  |h 1234 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20130828  |l MUB01  |h 1509 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20130828  |l MUB01  |h 1510 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140304  |l MUB01  |h 1638 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140827  |l MUB01  |h 1652 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141008  |l MUB01  |h 0919 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150901  |l MUB01  |h 0757 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151014  |l MUB01  |h 0832 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151022  |l MUB01  |h 0747 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20151026  |l MUB01  |h 1135 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151203  |l MUB01  |h 0734 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151226  |l MUB01  |h 0156 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160330  |l MUB01  |h 0758 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160802  |l MUB01  |h 0747 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170215  |l MUB01  |h 0749 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170301  |l MUB01  |h 0730 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170329  |l MUB01  |h 0746 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170712  |l MUB01  |h 0743 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180125  |l MUB01  |h 0742 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180411  |l MUB01  |h 1143 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180523  |l MUB01  |h 0757 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20181025  |l MUB01  |h 1128 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190320  |l MUB01  |h 0756 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190423  |l MUB01  |h 1604 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190604  |l MUB01  |h 1313 
CAT |c 20191127  |l MUB01  |h 1424 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20191217  |l MUB01  |h 1123 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200314  |l MUB01  |h 2316 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200319  |l MUB01  |h 0754 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200419  |l MUB01  |h 1134 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200929  |l MUB01  |h 1252 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20201212  |l MUB01  |h 2148 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20210106  |l MUB01  |h 0027 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 0953 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 1942 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20210724  |l MUB01  |h 1205 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2019-11-27 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m BOOK  |1 FI  |a Fakulta informatiky  |3 Habil. práce  |5 42005D2602  |8 20110518  |f 72  |f Týdenní  |r 20110518 
AVA |a INF50  |b FI  |d Habil. práce  |e available  |t K dispozici  |f 1  |g 0  |h N  |i 0