Characterization of plant proteins and saccharides by modern separation and structure elucidation methods

Rostlinné sacharidy a proteiny přítomné v oblíbených nápojích byly studovány separačními a strukturními metodami. Byla vyvinuta rychlá a levná metoda pro kontrolu kvality ovocných šťáv, založená na meření koncentrací momo a disacharidů pomocí kapilární elektroforézy a vysokoúčinné kapalinové chromat...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Žídková, Jitka, 1974- (Autor práce)
Další autoři: Glatz, Zdeněk, 1958- (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Angličtina
Vydáno: 2010.
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/8252/prif_d/
Obálka
Popis
Shrnutí:Rostlinné sacharidy a proteiny přítomné v oblíbených nápojích byly studovány separačními a strukturními metodami. Byla vyvinuta rychlá a levná metoda pro kontrolu kvality ovocných šťáv, založená na meření koncentrací momo a disacharidů pomocí kapilární elektroforézy a vysokoúčinné kapalinové chromatografie a MALDI-TOF hmotnostní spektrometrie pro stanovení oligosacharidů. Bylo studováno složení proteinů z ječmene důležitých pro kvalitu piva.
Plant saccharides snd proteins present in popular beverages were studied by separation and structural methods. A fast snd cheap method for checking the quality of fruit juices was developed. This method is based on measuring concentrations of mono and disaccharides by capillary electrophoresis and high performance liquid chromatography and MALDI-TOF MS for detection of oligosaccharides. Composition of barley proteins important for the quality of beer was studied.
Popis jednotky:Vedoucí práce: Zdeněk Glatz.
Fyzický popis:1 CD-ROM