Výživová spotřeba pacientů s celiakii

Tato bakalářská práce pojednává o výživovém stavu pacientů s celiakií. V teoretické části se věnuji popisu onemocnění, etiopatogenezi, diagnostice a komplikacím spojenými s tímto stavem a také popisu bezlepkové diety. V části praktické se na základě kazuistik snažím zhodnotit výživu celiaků a upozor...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Hanousková, Ester (Dissertant)
Other Authors: Šubrtová, Marie
Format: Thesis Manuscript
Language:Czech
Published: 2010
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/214951/lf_b/
Cover Image
LEADER 03434ctm a22006377a 4500
001 MUB01000646774
003 CZ BrMU
005 20200101213219.0
008 100701s2010 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2019-05-27 
035 |a (ISMU-VSKP)195241 
040 |a BOD114  |b cze  |d BOD002 
072 7 |a 613  |x Hygiena. Lidské zdraví  |2 Konspekt  |9 14 
080 |a 616.341-002-008.6  |2 MRF 
080 |a 613.2  |2 MRF 
100 1 |a Hanousková, Ester  |% UČO 214951  |* [absolvent LF MU]  |4 dis 
242 1 0 |a Food consumption in patients with coeliac disease  |y eng 
245 1 0 |a Výživová spotřeba pacientů s celiakii  |h [rukopis] /  |c Ester Hanousková 
260 |c 2010 
300 |a 58 l. 
500 |a Vedoucí práce: Marie Jakubiková 
502 |a Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2010 
520 2 |a Tato bakalářská práce pojednává o výživovém stavu pacientů s celiakií. V teoretické části se věnuji popisu onemocnění, etiopatogenezi, diagnostice a komplikacím spojenými s tímto stavem a také popisu bezlepkové diety. V části praktické se na základě kazuistik snažím zhodnotit výživu celiaků a upozornit na případné nedostatky, a z toho plynoucí deficity základních živin, vitamínů a minerálních látek.  |% cze 
520 2 9 |a This bachelor’s thesis focuses on the nutrition state of the patient with the coeliac disease. The thesis consist of two parts. In the first, theoretical part of the thesis, the coeliac disease and its etiopathogenesis, diagnostics, possible complications and gluten-free diet are described. In the second part, based on the case reports, the alimentation of the patients is evaluated and several drawbacks like deficiency of the basic nutrients, vitamins and minerals are revealed.  |9 eng 
650 0 7 |a bezlepková dieta  |2 czmesh 
650 0 7 |a celiakie  |x dietoterapie  |2 czmesh 
650 0 7 |a nutriční stav  |2 czmesh 
650 0 2 |a Celiac Disease 
650 0 2 |a Diet, Gluten-Free 
650 0 2 |a Nutritional Status 
655 7 |a bakalářské práce  |7 fd132403  |2 czenas 
658 |a Specializace ve zdravotnictví  |b Nutriční terapeut  |c LF B-SZ NUT (NUT)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Šubrtová, Marie  |7 xx0241205 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Lékařská fakulta  |7 kn20010709277  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/214951/lf_b/ 
CAT |c 20100702  |l MUB01  |h 1037 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 1920 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 2329 
CAT |a SIMCIKOVAX  |b 02  |c 20111126  |l MUB01  |h 1050 
CAT |a batch  |b 00  |c 20120324  |l MUB01  |h 0140 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20120516  |l MUB01  |h 1718 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20130304  |l MUB01  |h 1113 
CAT |a GREGROVA  |b 02  |c 20150511  |l MUB01  |h 1131 
CAT |a GREGROVA  |b 02  |c 20150511  |l MUB01  |h 1132 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1446 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1407 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151226  |l MUB01  |h 0117 
CAT |c 20190527  |l MUB01  |h 1025 
CAT |a JIRASKOVAX  |b 02  |c 20200101  |l MUB01  |h 2132 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 0948 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 1937 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20210724  |l MUB01  |h 1158 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2019-05-27 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 KUK  |a Knihovna univ. kampusu  |2 SKLAD  |b KUK - sklad  |3 LF-K-10597  |6 3147064380  |5 3147064380  |8 20150511  |f 71  |f Prezenční SKLAD  |r 20150511  |s převod 
AVA |a MED50  |b KUK  |c KUK - sklad  |d LF-K-10597  |e available  |t K dispozici  |f 1  |g 0  |h N  |i 1  |j SKLAD