Výživová spotřeba pacientů s celiakii - Hanousková, Ester (2010)
Tato bakalářská práce pojednává o výživovém stavu pacientů s celiakií. V teoretické části se věnuji popisu onemocnění, etiopatogenezi, diagnostice a komplikacím spojenými s tímto stavem a také popisu bezlepkové diety. V části praktické se na základě kazuistik snažím zhodnotit výživu celiaků a upozornit na případné nedostatky, a z toho plynoucí deficity základních živin, vitamínů a minerálních látek.