Nabývání dědictví

Tato práce je zaměřena na problematiku nabývání dědictví. Dědění (neboli přechod majetku zemřelého na osoby živé) je právní institut známý každé lidské pospolitosti. Tento fakt vyplývá ze skutečnosti, že život každého lidského jedince končí smrtí. V okamžiku smrti se uzavírá právní subjektivita člov...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Koběrská, Hana (Dissertant)
Format: Thesis Manuscript
Language:Czech
Published: 2008.
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/67441/pravf_r/
Cover Image
LEADER 06226ctm a22013097a 4500
001 MUB01000577739
003 CZ BrMU
005 20100118151602.0
008 090320s2008 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2018-06-21 
035 |a (ISMU-VSKP)158575 
040 |a BOD114  |b cze  |d BOD010 
041 0 |a cze  |b ger  |b eng  |b ita 
072 7 |a 347.9  |x Občanské soudní řízení. Soudnictví  |2 Konspekt  |9 16 
080 |a 347.65/.68  |2 MRF 
080 |a 347.9  |2 MRF 
100 1 |a Koběrská, Hana  |% UČO 67441  |* [absolvent PrávF MU]  |4 dis 
242 1 0 |a Receiving of Inheritance  |y eng 
245 1 0 |a Nabývání dědictví  |h [rukopis] /  |c Hana Koběrská. 
260 |c 2008. 
300 |a 119 l. 
502 |a Rigorózní práce (JUDr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2009. 
520 2 |a Tato práce je zaměřena na problematiku nabývání dědictví. Dědění (neboli přechod majetku zemřelého na osoby živé) je právní institut známý každé lidské pospolitosti. Tento fakt vyplývá ze skutečnosti, že život každého lidského jedince končí smrtí. V okamžiku smrti se uzavírá právní subjektivita člověka (tj. způsobilost mít práva a povinnosti), které je vymezen časový interval od chvíle zrození do doby smrti. Zánik tělesné schránky se promítá i do právní sféry, v jejímž středu se zemřelý ocital na sklonku svého života.  |% cze 
520 2 9 |a The following thesis deals with inheritance and its acquisition in particular. The inheritance (or devolution of property of the deceased to their survivors) represents a legal institute known to every human community. This stems from the irrefutable fact that each and every human being dies in the end of their lives. When a person dies, their legal personality (e.g. the capacity to possess rights and duties) is lost as it only lasts from birth to death.  |9 eng 
546 |a Německé resumé. 
546 |a Anglické resumé. 
546 |a Italské resumé. 
650 0 7 |a dědické právo  |7 ph119691  |2 czenas 
650 0 7 |a řízení o dědictví  |7 ph128325  |2 czenas 
650 0 9 |a inheritance and succession  |2 eczenas 
650 0 9 |a inheritance proceedings  |2 eczenas 
655 7 |a rigorózní práce  |7 fd132407  |2 czenas 
658 |a Právo a právní věda  |b Právo  |c PrF Rig-PPV PR (PR)  |2 CZ-BrMU 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Katedra občanského práva  |7 kn20100901001  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/67441/pravf_r/ 
CAT |c 20090320  |l MUB01  |h 0450 
CAT |c 20091203  |l MUB01  |h 0225 
CAT |c 20091203  |l MUB01  |h 1908 
CAT |a ZEMANOVA  |b 02  |c 20100115  |l MUB01  |h 1408 
CAT |a ISTVANOVA  |b 02  |c 20100118  |l MUB01  |h 1516 
CAT |c 20100428  |l MUB01  |h 1012 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20100501  |l MUB01  |h 1208 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20100929  |l MUB01  |h 0334 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 1915 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 2323 
CAT |a batch  |b 00  |c 20120324  |l MUB01  |h 0123 
CAT |c 20120610  |l MUB01  |h 1940 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20130303  |l MUB01  |h 1051 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20130410  |l MUB01  |h 0850 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20130410  |l MUB01  |h 0852 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20130423  |l MUB01  |h 1300 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20130423  |l MUB01  |h 1303 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20131219  |l MUB01  |h 0944 
CAT |c 20140127  |l MUB01  |h 1853 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140410  |l MUB01  |h 0815 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140410  |l MUB01  |h 0820 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140410  |l MUB01  |h 1226 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140410  |l MUB01  |h 1231 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150624  |l MUB01  |h 0957 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150624  |l MUB01  |h 1005 
CAT |c 20150703  |l MUB01  |h 1059 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1443 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1404 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151226  |l MUB01  |h 0009 
CAT |c 20180621  |l MUB01  |h 1020 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180817  |l MUB01  |h 1903 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180817  |l MUB01  |h 1919 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180817  |l MUB01  |h 1919 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190326  |l MUB01  |h 1535 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190326  |l MUB01  |h 1543 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190326  |l MUB01  |h 1549 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190326  |l MUB01  |h 1555 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190326  |l MUB01  |h 1602 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190326  |l MUB01  |h 1605 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190326  |l MUB01  |h 1613 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190326  |l MUB01  |h 1616 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190326  |l MUB01  |h 1620 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190326  |l MUB01  |h 1627 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190326  |l MUB01  |h 1637 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190326  |l MUB01  |h 1651 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190326  |l MUB01  |h 1657 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 0834 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 0838 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 0841 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 0845 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 0848 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 0852 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 0855 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 0901 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 0910 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 0916 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 0920 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 0924 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 0930 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 0934 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 0944 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 0958 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 1002 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 1010 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 1018 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 1036 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 1041 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 1045 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200916  |l MUB01  |h 0141 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200916  |l MUB01  |h 0734 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 0937 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 1926 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20210724  |l MUB01  |h 1144 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2018-06-21 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 PRAF  |a Právnická fakulta  |2 S1DPF  |b Sklad 1, DPF  |3 DPF-13822  |5 3129133713  |8 20100115  |f 51  |f Prezenční DPF 
AVA |a LAW50  |b PRAF  |c Sklad 1, DPF  |d DPF-13822  |e available  |t K dispozici  |f 1  |g 0  |h N  |i 0  |j S1DPF