Vybrané aspekty žurnalistické profese ve Švédsku a Norsku

Tato bakalářská práce nazvaná Vybrané aspekty žurnalistické profese ve Švédsku a Norsku představuje v kontextu mediálního systému profesionalizaci švédských a norských novinářů. Zdůrazněna je postupná krystalizace dvou ideálních typů novináře, vlčáka a vychovatele. Práce ukazuje, jak se navzájem ovl...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Petřek, Martin, 1986- (Dissertant)
Other Authors: Navrátilová, Svatava, 1949- (Thesis advisor)
Format: Thesis Manuscript
Language:Czech
Published: 2008.
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/181099/fss_b/
Cover Image
LEADER 06946ctm a22013817a 4500
001 MUB01000553507
003 CZ BrMU
005 20100808220756.0
008 080624s2008 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2017-06-28 
035 |a (ISMU-VSKP)156746 
040 |a BOD114  |b cze  |d BOD031 
072 7 |a 070  |x Noviny. Tisk. Žurnalistika  |2 Konspekt  |9 12 
080 |a 070  |2 MRF 
080 |a 070.42  |2 MRF 
080 |a (485)  |2 MRF 
080 |a (481)  |2 MRF 
100 1 |a Petřek, Martin,  |d 1986-  |7 mub2010574247  |% UČO 181099  |4 dis 
242 1 0 |a Selected Aspects of the Journalistic Profession in Sweden and Norway  |y eng 
245 1 0 |a Vybrané aspekty žurnalistické profese ve Švédsku a Norsku  |h [rukopis] /  |c Martin Petřek. 
260 |c 2008. 
300 |a 73 s. 
500 |a Vedoucí práce: Svatava Navrátilová. 
502 |a Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studií, 2008. 
520 2 |a Tato bakalářská práce nazvaná Vybrané aspekty žurnalistické profese ve Švédsku a Norsku představuje v kontextu mediálního systému profesionalizaci švédských a norských novinářů. Zdůrazněna je postupná krystalizace dvou ideálních typů novináře, vlčáka a vychovatele. Práce ukazuje, jak se navzájem ovlivňují domácí tradice – typ vychovatele – a z liberálního modelu mediálního systému importovaná představa vlčáka. V této formě je tak vidět soužití profesionalizace a komercionalizace. Práce během sledování cesty novinářů k profesi prezentuje novináře jako sociální skupinu, jejich profesní organizace, vzdělávání žurnalistů i limity, které vycházejí z praxe. Podrobněji jsou představeny některé skupiny novinářů: ekonomičtí žurnalisté či novinářky.  |% cze 
520 2 9 |a This bachelor thesis – Selected Aspects of the Journalistic Profession in Sweden and Norway – presents in the context of the media system the professionalization of Swedish and Norwegian journalists. We emphasize the gradual crystallization of two ideal types of a journalist, bloodhound and educator. We argue that this is an example of the coexistence of traditions and tendencies coming from the Liberal Model. Journalists as a social group, professional organizations and journalism education are shown as well. We also present some specific groups of Swedish and Norwegian journalists.  |9 eng 
650 0 7 |a žurnalistika  |7 ph117282  |2 czenas 
650 0 7 |a novinářská profese  |7 ph218846  |2 czenas 
650 0 9 |a journalism  |2 eczenas 
650 0 9 |a journalistic profession  |2 eczenas 
651 7 |a Švédsko  |7 ge134629  |2 czenas 
651 7 |a Norsko  |7 ge130191  |2 czenas 
651 9 |a Sweden  |2 eczenas 
651 9 |a Norway  |2 eczenas 
655 7 |a bakalářské práce  |7 fd132403  |2 czenas 
658 |a Mediální a komunikační studia  |b Mediální studia a žurnalistika  |c FSS B-KS PLK, ZUK kombin. (ZUK)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Navrátilová, Svatava,  |d 1949-  |7 jx20060515015  |% UČO 288  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Katedra mediálních studií a žurnalistiky  |7 kn20030909015  |4 pbl 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/181099/fss_b/ 
CAT |c 20080624  |l MUB01  |h 0451 
CAT |a SIMCIKOVA  |b 02  |c 20081027  |l MUB01  |h 1122 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20091102  |l MUB01  |h 0648 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20091103  |l MUB01  |h 0150 
CAT |c 20091203  |l MUB01  |h 0213 
CAT |c 20091203  |l MUB01  |h 1855 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20091219  |l MUB01  |h 0756 
CAT |c 20100428  |l MUB01  |h 1009 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20100501  |l MUB01  |h 1156 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20100510  |l MUB01  |h 0935 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20100510  |l MUB01  |h 0946 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20100513  |l MUB01  |h 0945 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20100808  |l MUB01  |h 2207 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20100929  |l MUB01  |h 0331 
CAT |a batch  |b 00  |c 20120324  |l MUB01  |h 0115 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20120419  |l MUB01  |h 0715 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20120419  |l MUB01  |h 0716 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20120515  |l MUB01  |h 0740 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20120516  |l MUB01  |h 1701 
CAT |c 20120610  |l MUB01  |h 1351 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20130303  |l MUB01  |h 1012 
CAT |c 20140127  |l MUB01  |h 1846 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140402  |l MUB01  |h 0756 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140402  |l MUB01  |h 0800 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140402  |l MUB01  |h 0803 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1442 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1402 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151124  |l MUB01  |h 1032 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151124  |l MUB01  |h 1040 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151124  |l MUB01  |h 1046 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151124  |l MUB01  |h 1051 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151124  |l MUB01  |h 1058 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151124  |l MUB01  |h 1112 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151124  |l MUB01  |h 1116 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151124  |l MUB01  |h 1124 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151124  |l MUB01  |h 1131 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151124  |l MUB01  |h 1135 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151124  |l MUB01  |h 1138 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151124  |l MUB01  |h 1343 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151124  |l MUB01  |h 1345 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151124  |l MUB01  |h 1353 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151124  |l MUB01  |h 1402 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151124  |l MUB01  |h 1421 
CAT |c 20151210  |l MUB01  |h 1507 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151210  |l MUB01  |h 1738 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151225  |l MUB01  |h 2335 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160128  |l MUB01  |h 0726 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160128  |l MUB01  |h 0732 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160128  |l MUB01  |h 1120 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160128  |l MUB01  |h 1123 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160128  |l MUB01  |h 1128 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160128  |l MUB01  |h 1136 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160128  |l MUB01  |h 1140 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160128  |l MUB01  |h 1145 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160128  |l MUB01  |h 1153 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160630  |l MUB01  |h 1028 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160630  |l MUB01  |h 1212 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160630  |l MUB01  |h 1217 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160630  |l MUB01  |h 1220 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160630  |l MUB01  |h 1224 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160630  |l MUB01  |h 1230 
CAT |c 20170628  |l MUB01  |h 1109 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180704  |l MUB01  |h 0751 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180704  |l MUB01  |h 0755 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180704  |l MUB01  |h 0758 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180704  |l MUB01  |h 0806 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180704  |l MUB01  |h 0814 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180704  |l MUB01  |h 0827 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180704  |l MUB01  |h 0833 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180704  |l MUB01  |h 0836 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180704  |l MUB01  |h 0845 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180704  |l MUB01  |h 0848 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180704  |l MUB01  |h 0856 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180704  |l MUB01  |h 0910 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180710  |l MUB01  |h 0625 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180710  |l MUB01  |h 0629 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180710  |l MUB01  |h 0632 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2017-06-28