Alternativní způsoby stravování vysokoškolských studentů v Brně /

Cílem této práce bylo pomocí dotazníkového šetření zjistit výskyt alternativních způsobů stravování u studentů vysokých škol v Brně, zjistit důvody vedoucí studenty k alternativnímu způsobu stravování, zhodnotit postoje, které studenti k této problematice zaujímají, posoudit stravovací zvyklosti alt...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Petrová, Jana (Autor práce)
Další autoři: Matějová, Halina, 1954- (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2008
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/101257/lf_m/
Obálka
Popis
Shrnutí:Cílem této práce bylo pomocí dotazníkového šetření zjistit výskyt alternativních způsobů stravování u studentů vysokých škol v Brně, zjistit důvody vedoucí studenty k alternativnímu způsobu stravování, zhodnotit postoje, které studenti k této problematice zaujímají, posoudit stravovací zvyklosti alternativně se stravujících studentů a porovnat je se stravovacími zvyklostmi studentů konzumujících konvenční smíšenou stravu. Výsledky šetření ukázaly 16,1 % výskyt alternativních způsobů stravování u studentů vysokých škol v Brně, nejčastěji zastoupeným alternativním výživovým směrem bylo zjištěno vegetariánství (3,5 %). Srovnáním stravovacích zvyklostí studentů propagujících alternativní způsob výživy a konzumentů konvenční smíšené stravy. Analýza frekvenčního dotazníku naznačila, že alternativně se stravující studenti častěji do svého jídelníčku zařazují zeleninu, celozrnné potraviny, luštěniny, ořechy a semínka, a naopak se vyhýbají některým všeobecně méně doporučovaným potravinám a pok.
The aim of this diploma work was to find out the occurrence of alternative nutrition among university students in Brno by the questionnaires. In this study are mentioned student’s motives and atttitudes to alternative nutrition. An important part of this study was comparing eating habits of the alternative consumed students and the students who consumed conventional mixed meals. These results showed, that the occurrence of alternative nutrition among university students in Brno was 16,1 % and the most frequently represented alternative nutrition trend was vegetarianism (3,5 %). The food frequency analysis suggested that the alternative consumed students, ate vegetables, cereals food, pulses, nuts and seeds more often than the students, who consumed common conventional meals and on the other hand, they avoided some unrecommended foodstuffs.
Popis jednotky:Vedoucí práce: Halina Matějová
Fyzický popis:83 listů, 13 nečíslovaných listů přílohy