Mapování korytovo-nivních jednotek řeky Svratky v CHKO Ždárské vrchy

Předkládaná diplomová práce má převážně hydromorfologický charakter. Jejím zájmovým územím byl 36 km dlouhý říční koridor řeky Svratky od jejího pramene po hranice CHKO Žďárské vrchy v obci Borovnice. Úvodní část se zabývá rozborem problematiky hydromorfologické klasifikace a hodnocení vodních toků,...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Smetana, Mirek, 1983- (Dissertant)
Other Authors: Máčka, Zdeněk, 1973- (Thesis advisor)
Format: Thesis Manuscript
Language:Czech
Published: 2008.
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/106738/prif_m/
Cover Image
LEADER 06658ctm a22011417a 4500
001 MUB01000552012
003 CZ BrMU
005 20140624174244.0
008 080613s2008 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2017-06-28 
035 |a (ISMU-VSKP)135527 
040 |a BOD114  |b cze  |d BOD004 
041 0 |a cze  |b eng 
072 7 |a 551  |x Geologie. Meteorologie. Klimatologie  |2 Konspekt  |9 7 
080 |a 551.4  |2 MRF 
080 |a 574.5  |2 MRF 
080 |a 551.435.1  |2 MRF 
080 |a (282.243.7)  |2 MRF 
080 |a (437.32)  |2 MRF 
080 |a (437.32-15)  |2 MRF 
080 |a (043)378.2  |2 MRF 
080 |a 551  |2 MRF 
100 1 |a Smetana, Mirek,  |d 1983-  |7 mub2013800304  |% UČO 106738  |4 dis 
242 1 0 |a Mapping of channel-floodplain units of the Svratka river (lndscape protected area Žďárské vrchy)  |y eng 
245 1 0 |a Mapování korytovo-nivních jednotek řeky Svratky v CHKO Ždárské vrchy  |h [rukopis] /  |c Mirek Smetana. 
260 |c 2008. 
300 |a 87 l., [21] l. příl. :  |b il., mapy +  |e 1 CD-ROM + 8 l. příl. v tubusu. 
500 |a Vedoucí práce: Zdeněk Máčka. 
502 |a Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2008. 
520 2 |a Předkládaná diplomová práce má převážně hydromorfologický charakter. Jejím zájmovým územím byl 36 km dlouhý říční koridor řeky Svratky od jejího pramene po hranice CHKO Žďárské vrchy v obci Borovnice. Úvodní část se zabývá rozborem problematiky hydromorfologické klasifikace a hodnocení vodních toků, přičemž si podrobněji všímá aktuálních problémů hydromonitoringu v České republice. Stěžejní část pak spočívá ve zpracování výsledků terénního průzkumu fluviálního systému Svratky. Ten byl zaměřen hlavně na popis a zhodnocení hydrologických, geomorfologických a biogeografických charakteristik říčního koridoru Svratky. Na základě těchto charakteristik bylo údolí Svratky rozčleněno na 12 korytovo-nivních jednotek, které byly popsány z hlediska současných hydrologických, geomorfologických a ekologických procesů. Závěrečná část práce se věnuje popisu antropogenních úprav koryta Svratky, včetně návrhů na revitalizaci některých úseků.  |% cze 
520 2 9 |a The thesis presented is focused on the hydrogeomorphology. The place of interest of this study is about 36-kilometre long corridor of the Svratka river from its spring up to the border of the Protected Landscape Area Žďárské vrchy in the village of Borovnice. The introductory part of the work deals with the problems of hydromorphological classification and assessments whereas particular attention is paid to the problems of hydromonitoring in the Czech Republic. A main part of my work is based on processing of the field research results. The field research was focused predominantly on the description and evaluation of hydromorphological, geomorphological and biogeographical characteristics of the Svratka river´s corridor. On the basis of these characteristics, the Svratka valley was divided into 12 channel-floodplain units. These channel-floodplain units were described in terms of actual hydrogeomorphological and ecological processes. The final part concentrates on the description of a.  |9 eng 
650 0 7 |a ekohydrologie  |7 ph120968  |2 czenas 
650 0 7 |a geomorfologie  |7 ph114625  |2 czenas 
650 0 7 |a říční dno  |7 ph116907  |2 czenas 
650 0 7 |a říční koryta  |7 ph448244  |2 czenas 
650 0 9 |a aquatic ecology  |2 eczenas 
650 0 9 |a geomorphology  |2 eczenas 
650 0 9 |a river bottom  |2 eczenas 
650 0 9 |a river channels  |2 eczenas 
651 7 |a Chráněná krajinná oblast Žďárské vrchy (Česko)  |7 ge205735  |2 czenas 
651 7 |a Svratka (Česko : řeka)  |7 ge131017  |2 czenas 
651 9 |a Žďárské vrchy Protected Landscape Area (Czechia)  |2 eczenas 
651 9 |a Svratka River (Czechia)  |2 eczenas 
655 7 |a diplomové práce  |7 fd132022  |2 czenas 
655 9 |a master's theses  |2 eczenas 
658 |a Geografie a kartografie  |b Fyzická geografie  |c PřF N-GK FG (FG)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Máčka, Zdeněk,  |d 1973-  |7 xx0097095  |% UČO 7080  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Geografický ústav  |7 ko2005276089  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/106738/prif_m/ 
CAT |c 20080613  |l MUB01  |h 0450 
CAT |a DRIMLOVA  |b 02  |c 20080617  |l MUB01  |h 1019 
CAT |a DRIMLOVA  |b 02  |c 20080617  |l MUB01  |h 1020 
CAT |a DRIMLOVA  |b 02  |c 20080618  |l MUB01  |h 0835 
CAT |c 20081009  |l MUB01  |h 1440 
CAT |c 20081009  |l MUB01  |h 1535 
CAT |a ANTHOVA  |b 02  |c 20081124  |l MUB01  |h 1011 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20081125  |l MUB01  |h 2146 
CAT |c 20090521  |l MUB01  |h 0907 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20091102  |l MUB01  |h 0646 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20091103  |l MUB01  |h 0149 
CAT |c 20091203  |l MUB01  |h 0212 
CAT |c 20091203  |l MUB01  |h 1855 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20091219  |l MUB01  |h 0755 
CAT |c 20100428  |l MUB01  |h 1009 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20100501  |l MUB01  |h 1155 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20100929  |l MUB01  |h 0329 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20101109  |l MUB01  |h 2236 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 1911 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 2319 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20110818  |l MUB01  |h 1601 
CAT |a batch  |b 00  |c 20120324  |l MUB01  |h 0114 
CAT |c 20120610  |l MUB01  |h 1924 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20120628  |l MUB01  |h 2320 
CAT |a ANTLOVAX  |b 02  |c 20121030  |l MUB01  |h 1513 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20130211  |l MUB01  |h 1546 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20130303  |l MUB01  |h 1008 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20131009  |l MUB01  |h 1404 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20131217  |l MUB01  |h 1615 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20131217  |l MUB01  |h 1615 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20131217  |l MUB01  |h 1618 
CAT |c 20140127  |l MUB01  |h 1846 
CAT |a KOURILOVAX  |b 02  |c 20140624  |l MUB01  |h 1742 
CAT |c 20150703  |l MUB01  |h 1045 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1441 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1402 
CAT |c 20151210  |l MUB01  |h 1506 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151210  |l MUB01  |h 1737 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151225  |l MUB01  |h 2333 
CAT |c 20170628  |l MUB01  |h 1107 
CAT |a SVERAKOVAX  |b 02  |c 20201019  |l MUB01  |h 1215 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 0932 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 1921 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20210724  |l MUB01  |h 1137 
GEO |a 24/11/2008  |b ODESLANO 20/05/2009 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2017-06-28 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 PRIF  |a Přírodovědecká fakulta  |2 PRFSK  |b ÚK sklad  |3 K-10826  |5 3145342303  |8 20080617  |f 71  |f Prezenční SKLAD  |q 20180424  |r 20080617  |s dar 
AVA |a SCI50  |b PRIF  |c ÚK sklad  |d K-10826  |e available  |t K dispozici  |f 1  |g 0  |h N  |i 0  |j PRFSK