Parazitární nákazy alimentárního původu
Tato bakalářská práce se zabývá tématem parazitárních nákaz alimentárního původu. Teoretická část obsahuje informace o celosvětově nejčastěji se vyskytujících alimentárně přenosných parazitózách, o jejich původcích, klinických projevech nákaz, patogenezi, diagnostice, léčbě, rizikových potravinách a...
Uloženo v:
Hlavní autor: | |
---|---|
Další autoři: | |
Typ dokumentu: | VŠ práce nebo rukopis |
Jazyk: | Čeština |
Vydáno: |
2008
|
Témata: | |
On-line přístup: | http://is.muni.cz/th/142315/lf_b/ |
Shrnutí: | Tato bakalářská práce se zabývá tématem parazitárních nákaz alimentárního původu. Teoretická část obsahuje informace o celosvětově nejčastěji se vyskytujících alimentárně přenosných parazitózách, o jejich původcích, klinických projevech nákaz, patogenezi, diagnostice, léčbě, rizikových potravinách a preventivních opatřeních. Samostatná kapitola je věnována problematice realimentace po prodělaném průjmovém onemocnění parazitárního původu. V praktické části jsou uvedeny kazuistiky získané i vrozené toxoplazmózy. This bachelor thesis investigates the subject of parasitic infections originating from alimentation. The theoretic part includes the information about the most often appearing contagious parasitic infections originating from alimentation worldwide, about their etiological agents, clinical symptoms, pathogeny, treatment, risky food and preventive measures. One independent chapter deals with the problems of realimentation after going through a diarrhoea disease originating from alimentation. In the practical part are presented case studies of acquired and congenital toxoplasmosis. |
---|---|
Popis jednotky: | Vedoucí práce: Miroslava Zavřelová |
Fyzický popis: | 64 l. |