Parazitární nákazy alimentárního původu

Tato bakalářská práce se zabývá tématem parazitárních nákaz alimentárního původu. Teoretická část obsahuje informace o celosvětově nejčastěji se vyskytujících alimentárně přenosných parazitózách, o jejich původcích, klinických projevech nákaz, patogenezi, diagnostice, léčbě, rizikových potravinách a...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Illíková, Eva (Autor práce)
Další autoři: Zavřelová, Miroslava, 1954- (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2008
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/142315/lf_b/
Obálka
Popis
Shrnutí:Tato bakalářská práce se zabývá tématem parazitárních nákaz alimentárního původu. Teoretická část obsahuje informace o celosvětově nejčastěji se vyskytujících alimentárně přenosných parazitózách, o jejich původcích, klinických projevech nákaz, patogenezi, diagnostice, léčbě, rizikových potravinách a preventivních opatřeních. Samostatná kapitola je věnována problematice realimentace po prodělaném průjmovém onemocnění parazitárního původu. V praktické části jsou uvedeny kazuistiky získané i vrozené toxoplazmózy.
This bachelor thesis investigates the subject of parasitic infections originating from alimentation. The theoretic part includes the information about the most often appearing contagious parasitic infections originating from alimentation worldwide, about their etiological agents, clinical symptoms, pathogeny, treatment, risky food and preventive measures. One independent chapter deals with the problems of realimentation after going through a diarrhoea disease originating from alimentation. In the practical part are presented case studies of acquired and congenital toxoplasmosis.
Popis jednotky:Vedoucí práce: Miroslava Zavřelová
Fyzický popis:64 l.