Parazitární nákazy alimentárního původu - Illíková, Eva (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem parazitárních nákaz alimentárního původu. Teoretická část obsahuje informace o celosvětově nejčastěji se vyskytujících alimentárně přenosných parazitózách, o jejich původcích, klinických projevech nákaz, patogenezi, diagnostice, léčbě, rizikových potravinách a preventivních opatřeních. Samostatná kapitola je věnována problematice realimentace po prodělaném průjmovém onemocnění parazitárního původu. V praktické části jsou uvedeny kazuistiky získané i vrozené toxoplazmózy.