Dánský volební systém a jeho účinky na systém politických stran

Práce se zabývá vlivem volebního systému v Dánsku na tamní systém politických stran. Sledováno je období od volebního zemětřesení (tj. od roku 1973) až do současnosti. Metody, které jsou na dánský případ aplikovány, jsou kvalitativní teorie M. Duvergera a G. Sartoriho (v obou případech jde o aplikac...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Hrabicová, Zdeňka (Dissertant)
Other Authors: Šedo, Jakub, 1977- (Thesis advisor)
Format: Thesis Manuscript
Language:Czech
Published: 2008.
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/136169/fss_b/
Cover Image
LEADER 07451ctm a22015857a 4500
001 MUB01000551071
003 CZ BrMU
005 20111213144538.0
008 080604s2008 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2017-06-28 
035 |a (ISMU-VSKP)155624 
040 |a BOD114  |b cze  |d BOD031 
072 7 |a 324  |x Volby, volební kampaně, referenda  |2 Konspekt  |9 15 
080 |a 324  |2 MRF 
080 |a 342.8  |2 MRF 
080 |a (489)  |2 MRF 
100 1 |a Hrabicová, Zdeňka  |% UČO 136169  |* [absolvent FSS MU]  |4 dis 
242 1 0 |a Danish electoral system and its effects on party system  |y eng 
245 1 0 |a Dánský volební systém a jeho účinky na systém politických stran  |h [rukopis] /  |c Zdeňka Hrabicová. 
260 |c 2008. 
300 |a 50 s. 
500 |a Vedoucí práce: Jakub Šedo. 
502 |a Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studií, 2008. 
520 2 |a Práce se zabývá vlivem volebního systému v Dánsku na tamní systém politických stran. Sledováno je období od volebního zemětřesení (tj. od roku 1973) až do současnosti. Metody, které jsou na dánský případ aplikovány, jsou kvalitativní teorie M. Duvergera a G. Sartoriho (v obou případech jde o aplikaci tzv. volebních zákonů) a kvantitativní Laakso- Taageperova metoda indexu efektivního počtu stran. Práce si klade za cíl jednak potvrzení/vyvrácení Duvergerova, resp. Sartoriho zákona a také použití indexu efektivního počtu stran jakožto nástroje pro sledování stranického systému v zemi.  |% cze 
520 2 9 |a The thesis deals with the Danish electoral system and its impact on the system of political parties in Denmark from the earthquake election in 1973 up to the present day. Theoretical methods used in the case of Denmark are the Duverger´s and Sartori´s laws and the Laakso- Taagepera index of effective number of parties. Goal of the thesis is to verify/refute Duverger´s and Sartori´s law and also use the index of effective number of parties as a way how to follow the system of political parties in the country.  |9 eng 
650 0 7 |a volby  |7 ph116629  |2 czenas 
650 0 7 |a volební systémy  |7 ph127224  |2 czenas 
650 0 9 |a elections  |2 eczenas 
650 0 9 |a electoral systems  |2 eczenas 
651 7 |a Dánsko  |7 ge129115  |2 czenas 
651 9 |a Denmark  |2 eczenas 
655 7 |a bakalářské práce  |7 fd132403  |2 czenas 
658 |a Mezinárodní teritoriální studia  |b Politologie  |c FSS B-MS EVS, PL (PL)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Šedo, Jakub,  |d 1977-  |7 xx0015630  |% UČO 11241  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Katedra politologie  |7 kn20111116008  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/136169/fss_b/ 
CAT |c 20080604  |l MUB01  |h 0450 
CAT |a SIMCIKOVA  |b 02  |c 20081015  |l MUB01  |h 1541 
CAT |a HONIGOVA  |b 02  |c 20090403  |l MUB01  |h 1505 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20091102  |l MUB01  |h 0646 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20091103  |l MUB01  |h 0148 
CAT |c 20091203  |l MUB01  |h 0212 
CAT |c 20091203  |l MUB01  |h 1854 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20091219  |l MUB01  |h 0755 
CAT |c 20100428  |l MUB01  |h 1008 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20100501  |l MUB01  |h 1154 
CAT |a VASICEKX  |b 02  |c 20100523  |l MUB01  |h 1935 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20100628  |l MUB01  |h 1132 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20100929  |l MUB01  |h 0329 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 1910 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 2318 
CAT |a SMUTNAX  |b 02  |c 20111213  |l MUB01  |h 1445 
CAT |a batch  |b 00  |c 20120324  |l MUB01  |h 0114 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20120516  |l MUB01  |h 1717 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20130303  |l MUB01  |h 1007 
CAT |c 20140127  |l MUB01  |h 1845 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140130  |l MUB01  |h 0843 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140130  |l MUB01  |h 0846 
CAT |a NEDOMOVAX  |b 02  |c 20140519  |l MUB01  |h 2216 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150722  |l MUB01  |h 0759 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150722  |l MUB01  |h 0803 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150722  |l MUB01  |h 0810 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150722  |l MUB01  |h 0813 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150722  |l MUB01  |h 0819 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150722  |l MUB01  |h 0829 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150722  |l MUB01  |h 0833 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150722  |l MUB01  |h 0838 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150722  |l MUB01  |h 0851 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150723  |l MUB01  |h 0725 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150723  |l MUB01  |h 0728 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150723  |l MUB01  |h 0731 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150723  |l MUB01  |h 0739 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1441 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1401 
CAT |c 20151210  |l MUB01  |h 1506 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151210  |l MUB01  |h 1737 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151225  |l MUB01  |h 2332 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 0833 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 0836 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 0840 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 0844 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 0849 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 0856 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 0906 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 0910 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 0914 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 0926 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 0931 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 0941 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 0945 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 0954 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 1006 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 1011 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 1032 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 1043 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 1048 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 1052 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 1134 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 1202 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 1218 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 1227 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 1232 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 1237 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 1243 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170228  |l MUB01  |h 0835 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170228  |l MUB01  |h 0841 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170228  |l MUB01  |h 0845 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170228  |l MUB01  |h 0848 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170228  |l MUB01  |h 0852 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170228  |l MUB01  |h 0922 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170228  |l MUB01  |h 0926 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170228  |l MUB01  |h 0930 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170228  |l MUB01  |h 0937 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170228  |l MUB01  |h 0941 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170228  |l MUB01  |h 0949 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170228  |l MUB01  |h 0957 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170228  |l MUB01  |h 1001 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170228  |l MUB01  |h 1024 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170228  |l MUB01  |h 1031 
CAT |c 20170628  |l MUB01  |h 1105 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170711  |l MUB01  |h 0945 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170711  |l MUB01  |h 0949 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170711  |l MUB01  |h 1000 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170711  |l MUB01  |h 1006 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170711  |l MUB01  |h 1011 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180725  |l MUB01  |h 1030 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180725  |l MUB01  |h 1043 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180725  |l MUB01  |h 1051 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180725  |l MUB01  |h 1056 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180725  |l MUB01  |h 1101 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 0932 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 1921 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20210724  |l MUB01  |h 1136 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2017-06-28