Návrh koncepce a obsahu elektronického atlasu Libereckého kraje

Předložená disertační práce se zabývá problematikou elektronických map s důrazem na jejich ucelené soubory – atlasy. Jejím cílem je návrh koncepce elektronického atlasu území Libereckého kraje. Ke splnění cíle práce vedly dílčí kroky prezentované samostatnými kapitolami. V úvodní části práce jsou po...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Šmída, Jiří, 1974- (Dissertant)
Other Authors: Konečný, Milan, 1948- (Thesis advisor)
Format: Thesis Manuscript
Language:Czech
Published: 2007.
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/54810/prif_d/
Cover Image
LEADER 06238ctm a22010577a 4500
001 MUB01000529283
003 CZ BrMU
005 20190620074002.0
008 071011s2007 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2014-12-05 
035 |a (ISMU-VSKP)46203 
040 |a BOD114  |b cze  |d BOD004 
041 0 |a cze  |b eng 
072 7 |a 528  |x Geodezie. Kartografie  |2 Konspekt  |9 7 
080 |a 528.9:004  |2 MRF 
080 |a 912.43  |2 MRF 
080 |a 912  |2 MRF 
080 |a (437.316)  |2 MRF 
080 |a 004.738.5  |2 MRF 
080 |a 528  |2 MRF 
100 1 |a Šmída, Jiří,  |d 1974-  |7 mzk2008472914  |% UČO 54810  |4 dis 
242 1 0 |a Proposal of conception and content of electronic atlas of Liberec region 
245 1 0 |a Návrh koncepce a obsahu elektronického atlasu Libereckého kraje  |h [rukopis] /  |c Jiří Šmída. 
260 |c 2007. 
300 |a 148 l. :  |b barev. il., mapy +  |e 1 CD-ROM. 
500 |a Vedoucí práce: Milan Konečný. 
502 |a Dizertace (Ph.D.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2007. 
520 2 |a Předložená disertační práce se zabývá problematikou elektronických map s důrazem na jejich ucelené soubory – atlasy. Jejím cílem je návrh koncepce elektronického atlasu území Libereckého kraje. Ke splnění cíle práce vedly dílčí kroky prezentované samostatnými kapitolami. V úvodní části práce jsou popisovány použité programové prostředky s důrazem na geografické informační systémy a jejich využití pro tvorbu elektronických map a atlasů. V další části (kapitola 4) je definován pojem elektronický atlas a diskutovány výhody a nevýhody elektronické formy map a atlasů v porovnání s tištěnými mapami a atlasy. Za pomoci čtyř přístupů ke klasifikaci elektronických map a atlasů jsou demonstrovány přístupy k jejich řešení. Kapitola 5 nazvaná „Aspekty tvorby elektronických map a atlasů“ podrobně rozebírá postup tvorby elektronického atlasu. Je poukázáno na rozdíly v tvorbě interaktivních a neinteraktivních map a rozebírány možné přístupy ke konstruování kompozičních prvků atlasu. Hlavní cíl práce .  |% cze 
520 2 9 |a Presented dissertation work deals with the topic of electronic maps and accentuate their collections – atlases. The main aim of this work is to introduce a conception of Liberec county area electronic atlas. Each chapter of the work represents a single step that led to the accomplishment of this aim. Program appliances used in this work are described in opening introductory part with an emphasis on geographical informative systems and their application on creation of electronic maps and atlases. The electronic atlas term is defined in the following part (chapter 4) and also advantages and disadvantages of electronic forms of maps and atlases in comparison with printed maps and atlases are discussed here. With the help of four kinds of approach to the electronic maps and atlases classification are demonstrated their possible solutions. Procedure of making up an electronic atlas is described in detail in chapter 5 that is titled “Aspects of making up electronic maps and atlases.” There .  |9 eng 
650 0 7 |a počítačová kartografie  |7 ph280635  |2 czenas 
650 0 7 |a mapy  |7 ph115225  |2 czenas 
650 0 7 |a atlasy  |7 ph118653  |2 czenas 
650 0 7 |a internet  |7 ph117022  |2 czenas 
650 0 9 |a computer cartography  |2 eczenas 
650 0 9 |a maps  |2 eczenas 
650 0 9 |a atlases  |2 eczenas 
650 0 9 |a Internet  |2 eczenas 
651 7 |a Liberecký kraj (Česko : 2000-)  |7 ge135865  |2 czenas 
651 9 |a Liberec Region (Czechia : 2000-)  |2 eczenas 
655 7 |a disertace  |7 fd132024  |2 czenas 
655 9 |a dissertations  |2 eczenas 
658 |a Geografie  |b Kartografie, geoinformatika a dálkový průzkum Země  |c PřF D-GR KADP (KADP)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Konečný, Milan,  |d 1948-  |7 ola2003200937  |% UČO 1927  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Geografický ústav  |7 ko2005276089  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/54810/prif_d/ 
CAT |c 20071011  |l MUB01  |h 0451 
CAT |a DRIMLOVA  |b 02  |c 20080201  |l MUB01  |h 0703 
CAT |a DRIMLOVA  |b 02  |c 20080201  |l MUB01  |h 0828 
CAT |a ANTHOVA  |b 02  |c 20080214  |l MUB01  |h 1139 
CAT |a ANTHOVA  |b 02  |c 20080214  |l MUB01  |h 1142 
CAT |c 20080429  |l MUB01  |h 1814 
CAT |c 20080429  |l MUB01  |h 1828 
CAT |c 20081009  |l MUB01  |h 1440 
CAT |c 20081009  |l MUB01  |h 1535 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20091102  |l MUB01  |h 0620 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20091103  |l MUB01  |h 0135 
CAT |c 20091203  |l MUB01  |h 0158 
CAT |c 20091203  |l MUB01  |h 1841 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20091219  |l MUB01  |h 0743 
CAT |c 20100428  |l MUB01  |h 1005 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20100501  |l MUB01  |h 1140 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20100929  |l MUB01  |h 0325 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20101110  |l MUB01  |h 1106 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20101110  |l MUB01  |h 1106 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20101110  |l MUB01  |h 1120 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20101110  |l MUB01  |h 1121 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 1907 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 2316 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20111026  |l MUB01  |h 1015 
CAT |a batch  |b 00  |c 20120324  |l MUB01  |h 0107 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20120410  |l MUB01  |h 1536 
CAT |c 20120610  |l MUB01  |h 1906 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20130303  |l MUB01  |h 0926 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20140912  |l MUB01  |h 1431 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20140912  |l MUB01  |h 1432 
CAT |a KOURILOVAX  |b 02  |c 20141027  |l MUB01  |h 1337 
CAT |c 20141112  |l MUB01  |h 0950 
CAT |c 20141203  |l MUB01  |h 1636 
CAT |c 20141205  |l MUB01  |h 1146 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1439 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1359 
CAT |c 20151210  |l MUB01  |h 1504 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151210  |l MUB01  |h 1733 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151225  |l MUB01  |h 2303 
CAT |a KOURILOVA  |b 02  |c 20190620  |l MUB01  |h 0740 
CAT |c 20190703  |l MUB01  |h 1004 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2014-12-05 
GEO |a 20/06/2019  |b ODESLANO 3/07/2019 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 PRIF  |a Přírodovědecká fakulta  |2 PRFSK  |b ÚK sklad  |3 K-8150  |5 3145340775  |8 20080201  |f 71  |f Prezenční SKLAD  |q 20180419  |r 20080201  |s dar 
AVA |a SCI50  |b PRIF  |c ÚK sklad  |d K-8150  |e available  |t K dispozici  |f 1  |g 0  |h N  |i 0  |j PRFSK