Polydextróza :
Tato bakalářská práce se zabývá seznámením s přídatnou látkou polydextrózou, plnící funkce plnidla, zahušťovadla a zvlhčovadla. Jsou zde shrnuty účinky na organismus, výsledky některých studií a možnosti jejího využití v potravinářském průmyslu.
Uloženo v:
Hlavní autor: | |
---|---|
Další autoři: | |
Typ dokumentu: | VŠ práce nebo rukopis |
Jazyk: | Čeština |
Vydáno: |
2007
|
Témata: | |
On-line přístup: | Elektronická verze přístupná pouze pro studenty a pracovníky MU |
Shrnutí: | Tato bakalářská práce se zabývá seznámením s přídatnou látkou polydextrózou, plnící funkce plnidla, zahušťovadla a zvlhčovadla. Jsou zde shrnuty účinky na organismus, výsledky některých studií a možnosti jejího využití v potravinářském průmyslu. This bachelor thesis is interested in food additive polydextrose, which can serve as bulking agent, thickener and humectant. There are summarized its effects on organism, outputs of some scientific studies and possibilities of its usage in food industry in this thesis. |
---|---|
Popis jednotky: | Vedoucí práce: Jiří Totušek. |
Fyzický popis: | 43, [5] l. : il. |