Využití mikrovln pro přípravu vzorku v proteomice /
Cieľom tejto bakalárskej práce bolo overenie a optimalizácia v literatúre nedávno popísaných postupov proteolýzy za účasti mikrovĺn v kyslom alebo zásaditom prostredí. Tieto postupy proteolýzy majú za cieľ urýchlenie a zefektívnenie prípravy proteínov na hmotnostne spektrometrickú analýzu. Keďže prí...
Uloženo v:
Hlavní autor: | |
---|---|
Další autoři: | |
Typ dokumentu: | VŠ práce nebo rukopis |
Jazyk: | Slovenština |
Vydáno: |
2019
|
Témata: | |
On-line přístup: | http://is.muni.cz/th/ig9o2/ |
LEADER | 04423ctm a22007097i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | MUB01006445167 | ||
003 | CZ BrMU | ||
005 | 20190723121143.0 | ||
008 | 190619s2019 xr ||||| |||||||||||slo d | ||
STA | |a POSLANO DO SKCR |b 2019-10-29 | ||
035 | |a (ISMU-VSKP)332344 | ||
040 | |a BOD114 |b cze |d BOD004 |e rda | ||
072 | 7 | |a 537 |x Elektřina |2 Konspekt |9 6 | |
080 | |a 577.112.01:575.111 |2 MRF | ||
080 | |a 537.531-962 |2 MRF | ||
080 | |a 543.51 |2 MRF | ||
080 | |a (043)378.22 |2 MRF | ||
100 | 1 | |a Fábry, Dominik |% UČO 451118 |* [absolvent PřírF MU] |4 dis | |
242 | 1 | 0 | |a Microwave pretreatment of proteomic samples |y eng |
242 | 1 | 0 | |a Využitie mikrovln na prípravu vzorky v proteomike |y slo |
245 | 1 | 0 | |a Využití mikrovln pro přípravu vzorku v proteomice / |c Dominik Fábry |
264 | 0 | |c 2019 | |
300 | |a 50 listů : |b ilustrace | ||
336 | |a text |b txt |2 rdacontent | ||
337 | |a bez média |b n |2 rdamedia | ||
338 | |a svazek |b nc |2 rdacarrier | ||
500 | |a Vedoucí práce: Ondrej Šedo | ||
502 | |a Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2019 | ||
520 | 2 | |a Cieľom tejto bakalárskej práce bolo overenie a optimalizácia v literatúre nedávno popísaných postupov proteolýzy za účasti mikrovĺn v kyslom alebo zásaditom prostredí. Tieto postupy proteolýzy majú za cieľ urýchlenie a zefektívnenie prípravy proteínov na hmotnostne spektrometrickú analýzu. Keďže príprava vzorky má na výsledky získané následnou hmotnostne spektrometrickou analýzou zásadný vplyv, optimalizácia týchto postupov umožňuje zefektívnenie samotnej hmotnostne spektrometrickej analýzy proteínov. Inzulín a luciferáza slúžili na testovanie jednotlivých postupov proteolýzy. Peptidy získané z jednotlivých proteolýz boli analyzované MALDI-TOF hmotnostnou spektrometriou. |% cze | |
520 | 2 | 9 | |a The aim of the present bachelor´s thesis was to verify and optimize the processes of proteolysis, recently described in the litterature, with participation of microwaves in acidic or basic environment. The processes of proteolysis aim at the acceleration and the efficiency improvement of the preparation of proteins for the mass spectrometry analysis. Given the fact that the preparation of the sample has a substantial influence on the results obtained by the subsequent mass spectrometry analysis, the optimization of these processes renders the mass spectrometry analysis of proteins itself more efficient . The insulin and the luciferase were used for the testing of the individual processes of the proteolysis. The peptides obtained from the individual proteolyses were analyzed by the MALDI-TOF mass spectrometry . |9 eng |
650 | 0 | 7 | |a hmotnostní spektrometrie |7 ph120763 |2 czenas |
650 | 0 | 7 | |a mikrovlnné záření |7 ph195810 |2 czenas |
650 | 0 | 7 | |a proteomika |7 ph347581 |2 czenas |
650 | 0 | 9 | |a mass spectroscopy |2 eczenas |
650 | 0 | 9 | |a microwave radiation |2 eczenas |
650 | 0 | 9 | |a proteomics |2 eczenas |
655 | 7 | |a bakalářské práce |7 fd132403 |2 czenas | |
655 | 9 | |a bachelor's theses |2 eczenas | |
658 | |a Fyzika |b Biofyzika |c PřF B-FY BF (BF) |2 CZ-BrMU | ||
700 | 1 | |a Šedo, Ondrej, |d 1979- |7 xx0122934 |% UČO 13589 |4 ths | |
710 | 2 | |a Masarykova univerzita. |b Ústav fyziky kondenzovaných látek |7 mub20211110271 |4 dgg | |
856 | 4 | 1 | |u http://is.muni.cz/th/ig9o2/ |
CAT | |c 20190619 |l MUB01 |h 0422 | ||
CAT | |a TRENCANSKA |b 02 |c 20190702 |l MUB01 |h 1219 | ||
CAT | |a JANA |b 02 |c 20190723 |l MUB01 |h 1211 | ||
CAT | |c 20191029 |l MUB01 |h 1053 | ||
CAT | |a POSPEL |b 02 |c 20200323 |l MUB01 |h 2345 | ||
CAT | |a POSPEL |b 02 |c 20201102 |l MUB01 |h 0036 | ||
CAT | |a POSPEL |b 02 |c 20210224 |l MUB01 |h 2247 | ||
CAT | |a DRIMLOVAX |b 02 |c 20210413 |l MUB01 |h 0912 | ||
CAT | |c 20210614 |l MUB01 |h 1033 | ||
CAT | |c 20210614 |l MUB01 |h 2020 | ||
CAT | |a BATCH |b 00 |c 20210724 |l MUB01 |h 1311 | ||
CAT | |a POSPEL |b 02 |c 20221017 |l MUB01 |h 0015 | ||
CAT | |a POSPEL |b 02 |c 20230808 |l MUB01 |h 2146 | ||
CAT | |a POSPEL |b 02 |c 20231216 |l MUB01 |h 0107 | ||
CAT | |a POSPEL |b 02 |c 20240313 |l MUB01 |h 2357 | ||
CAT | |a POSPEL |b 02 |c 20240707 |l MUB01 |h 2135 | ||
LOW | |a POSLANO DO SKCR |b 2019-10-29 | ||
994 | - | 1 | |l MUB01 |l MUB01 |m VYSPR |1 PRIF |a Přírodovědecká fakulta |2 PRVFY |b ÚK volný výběr - F |3 K-F-2019-FÁBR |5 3145376472 |8 20190702 |f 70 |f Prezenční |r 20190702 |s dar |
AVA | |a SCI50 |b PRIF |c ÚK volný výběr - F |d K-F-2019-FÁBR |e available |t K dispozici |f 1 |g 0 |h N |i 0 |j PRVFY |