Pivovary a minipivovary v Kraji Vysočina, regionálně geografická analýza /
Diplomová práce má za cíl komplexně analyzovat vývoj a současnost pivovarství v Kraji Vysočina. V první části se práce zabývá historickým vývojem pivovarství v geografickém kontextu. Od konce 19. století, kdy stávající řemeslné pivovary začaly nahrazovat průmyslové pivovary, až po rok 1989, kdy exis...
Uloženo v:
Hlavní autor: | |
---|---|
Další autoři: | |
Typ dokumentu: | VŠ práce nebo rukopis |
Jazyk: | Čeština |
Vydáno: |
2019
|
Témata: | |
On-line přístup: | http://is.muni.cz/th/z2gb2/ |
Shrnutí: | Diplomová práce má za cíl komplexně analyzovat vývoj a současnost pivovarství v Kraji Vysočina. V první části se práce zabývá historickým vývojem pivovarství v geografickém kontextu. Od konce 19. století, kdy stávající řemeslné pivovary začaly nahrazovat průmyslové pivovary, až po rok 1989, kdy existovaly prakticky pouze velké průmyslové pivovary. Další část se zabývá transformací českého průmyslu a dopadem tržní ekonomiky na jednotlivé průmyslové pivovary v Kraji Vysočina. Dále práce analyzuje nové trendy v pivovarství. Především zakládání nových minipivovarů. V poslední části se práce zabývá prostorovou působností jednotlivých pivovarů v Kraji Vysočina pomocí analýzy pivního trhu v restauračních zařízeních. This diploma thesis aims to comprehensively analyze the development and present of the brewery in the Vysočina Region. The first part deals with the historical development of brewing in a geographical context. Since the end of the 19th century, when the existing craft breweries have begun to replace industrial breweries, until 1989, when practically only large industrial breweries existed. Another part deals with the transformation of the Czech industry and the impact of the market economy on individual industrial breweries in the Vysočina Region. Furthermore, the thesis analyzes new trends in brewing. In particular, the establishment of new microbreweries. In the last part the thesis deals with the spatial scope of individual breweries in the Vysočina Region by analyzing the beer market in restaurants. |
---|---|
Popis jednotky: | Vedoucí práce: Antonín Věžník |
Fyzický popis: | 76 listů |