Nordic diet nejen pro inspiraci /

Tato práce shrnuje dostupné poznatky a informace o tzv. norské stravě neboli nordic diet. Seznamuje čtenáře s obecnou charakteristikou a principy norské stravy, s možnými zdravotními vlivy a případnými pozitivními účinky na lidské zdraví v oblasti prevence. V praktické části jsou uvedeny tři kazuist...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Lagová, Eliška (Autor práce)
Další autoři: Spáčilová, Jana, 1988- (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2018
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/gkbnb/
Obálka
Popis
Shrnutí:Tato práce shrnuje dostupné poznatky a informace o tzv. norské stravě neboli nordic diet. Seznamuje čtenáře s obecnou charakteristikou a principy norské stravy, s možnými zdravotními vlivy a případnými pozitivními účinky na lidské zdraví v oblasti prevence. V praktické části jsou uvedeny tři kazuistiky, které na modelu procesu nutriční péče uvádí dosažené změny ve stravování jedinců po šesti týdnech dodržování principů norského stravování.
The thesis summarizes available facts and information about so called the Nordic Diet. It introduces the readers to general description and principles of the Nordic Diet; its health effects and possible positive effects on human health in the field of prevention. There are three practical reports in the practical part of this thesis which introduces the achieved changes in feeding of individuals on the model of process of nutrition care after six weeks of the Nordic diet.
Popis jednotky:Vedoucí práce: Jana Spáčilová
Fyzický popis:116 listů