Nordic diet nejen pro inspiraci - Lagová, Eliška (2018)
Tato práce shrnuje dostupné poznatky a informace o tzv. norské stravě neboli nordic diet. Seznamuje čtenáře s obecnou charakteristikou a principy norské stravy, s možnými zdravotními vlivy a případnými pozitivními účinky na lidské zdraví v oblasti prevence. V praktické části jsou uvedeny tři kazuistiky, které na modelu procesu nutriční péče uvádí dosažené změny ve stravování jedinců po šesti týdnech dodržování principů norského stravování.