Paleodieta pro a proti /

Tato bakalářská práce se zabývá problematikou paleodiety a jejími základními rysy. Paleodieta je řazena mezi nízkosacharidové diety, jejíž principy vychází ze stravovacích zvyklostí v období evoluce člověka, která probíhala především v období paleolitu. Mezi potraviny, které tvoří její základ, patří...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Vondráková, Anna (Autor práce)
Další autoři: Matějová, Halina, 1954- (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2016
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/424956/lf_b/
Obálka
Popis
Shrnutí:Tato bakalářská práce se zabývá problematikou paleodiety a jejími základními rysy. Paleodieta je řazena mezi nízkosacharidové diety, jejíž principy vychází ze stravovacích zvyklostí v období evoluce člověka, která probíhala především v období paleolitu. Mezi potraviny, které tvoří její základ, patří maso, ovoce, zelenina, vejce, ořechy, semena a med. Z paleodiety jsou naopak vyloučeny obiloviny, mléko a mléčné výrobky a jakkoli zpracované výrobky. Práce také popisuje pozitivní účinky, které by se do budoucna mohly stát součástí prevence některých onemocnění. Na druhé straně jsou zde shrnuty argumenty, které nejsou v souladu s některými tvrzeními a s obdobím 21. století.
The Bachelor’s thesis discusses the main characteristics of the paleolithic diet. This is a lowcarb diet, based on eating habits developed during human evolution, primarily in the paleolithic era. The basis of the paleolithic diet includes meat, fruit, vegetables, eggs, nuts, seeds and honey. The paleolithic diet excludes grains, milk, dairy products and processed food. This thesis also discussed the positive effects of the paleolithic diet in the prevention of certain diseases. This thesis also summarizes some arguments which are not in compliance with the statements listed above.
Popis jednotky:Vedoucí práce: Halina Matějová
Fyzický popis:111 listů