Stravovací návyky pacientů před a po diagnostikování onemocnění Morbus Crohn /
Bakalářská práce se zabývá stravovacími návyky pacientů trpícími onemocněním Morbus Crohn před vypuknutí a po diagnostikování tohoto idiopatického onemocnění trávicího traktu. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a empirickou část. V teoretické části jsou uvedeny soudobé poznatky definující...
Uloženo v:
Hlavní autor: | |
---|---|
Další autoři: | |
Typ dokumentu: | VŠ práce nebo rukopis |
Jazyk: | Čeština |
Vydáno: |
2015
|
Témata: | |
On-line přístup: | http://is.muni.cz/th/399307/lf_b/ |
Shrnutí: | Bakalářská práce se zabývá stravovacími návyky pacientů trpícími onemocněním Morbus Crohn před vypuknutí a po diagnostikování tohoto idiopatického onemocnění trávicího traktu. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a empirickou část. V teoretické části jsou uvedeny soudobé poznatky definující Crohnovu chorobu, výživu a doporučené stravovací postupy pro zajištění klidného průběhu nemoci. V části empirické se čtenáři snaží přiblížit změny ve stravovacích návycích pacientů, které souvisí s příjmem potravy během konzervativní a případné chirurgické terapii. This bachelor´s thesis deals with the issue of dietary habits of patients before and after diagnosis of idiopathic bowel disease: Crohn´s disease. Thesis consists of two parts, theoretical and empirical part. In the theoretical part there are described general facts about Crohn´s disease, nutrition and the recommended dietary methods that help with calm course of this disease. The empirical part consists of clinical focused on changes in eating habits of patients with Crohn´s disease which are associated with food intake during conservative and potential surgical therapy. |
---|---|
Popis jednotky: | Vedoucí práce: Jana Straková |
Fyzický popis: | 93 listů + 2 CD-ROM |