Stravovací návyky pacientů před a po diagnostikování onemocnění Morbus Crohn - Stloukalová, Kristýna (2015)
Bakalářská práce se zabývá stravovacími návyky pacientů trpícími onemocněním Morbus Crohn před vypuknutí a po diagnostikování tohoto idiopatického onemocnění trávicího traktu. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a empirickou část. V teoretické části jsou uvedeny soudobé poznatky definující Crohnovu chorobu, výživu a doporučené stravovací postupy pro zajištění klidného průběhu nemoci. V části empirické se čtenáři snaží přiblížit změny ve stravovacích návycích pacientů, které souvisí s příjmem potravy během konzervativní a případné chirurgické terapii.