Potřebuje člověk jíst živočišné bílkoviny? /
Tato bakalářská práce se zabývá významem živočišných bílkovin ve stravě člověka. Jejich nedostatečná konzumace ve stravě může být příčinou mnohých nutričních deficitů či onemocnění, stejně tak je to možné u jejich nadměrné konzumaci. Pozornost je věnována vlivu živočišných bílkovin na evoluci člověk...
Uloženo v:
Hlavní autor: | |
---|---|
Další autoři: | |
Typ dokumentu: | VŠ práce nebo rukopis |
Jazyk: | Čeština |
Vydáno: |
2015
|
Témata: | |
On-line přístup: | http://is.muni.cz/th/411081/lf_b/ |
Shrnutí: | Tato bakalářská práce se zabývá významem živočišných bílkovin ve stravě člověka. Jejich nedostatečná konzumace ve stravě může být příčinou mnohých nutričních deficitů či onemocnění, stejně tak je to možné u jejich nadměrné konzumaci. Pozornost je věnována vlivu živočišných bílkovin na evoluci člověka, kvalitě bílkovin a jejímu hodnocení, vyživovým a zdravotním aspektům nedostatečné nebo nadměrné konzumace živočišných bílkovin a potřebám živočišných bílkovin u různých skupin lidí. Kazuistiky v praktické části popisují čtyři vegetariány, jež odmítají konzumovat v různé míře bílkoviny živočišného původu. This bachelor’s thesis discusses the significance of animal proteins in the human diet. Insufficient or excessive intake of animal proteins may lead to a great number of nutritional deficits and diseases. A special attention is paid the role of animal proteins in the human evolution, quality of proteins and its evaluation, nutritional and health aspects of insufficient or excessive intake of animal proteins, and requirements for animal proteins in various groups of people. The case studies of the practical part examine four vegetarians avoiding proteins from animal sources to varying extents. |
---|---|
Popis jednotky: | Vedoucí práce: Aleš Peřina |
Fyzický popis: | 80 listů |